Izvor: AL JAZEERA BALKANS
15.01.2024 u 08:10
0

I PREDSEDNIK VUČIĆ U DAVOSU: Počinje godišnji Svetski ekonomski forum

Forum će ugostiti više od 100 predstavnika država, sve glavne međunarodne organizacije, lidere civilnog društva i mnoge druge.

Godišnji sastanak Svetskog ekonomskog foruma (SEF) u Davosu počeće u ponedeljak i u narednih pet dana ugostiće više od 100 predstavnika zemalja, svih velikih međunarodnih organizacija, hiljadu partnera SEF-a, kao i lidera civilnog društva. , stručnjaci, predstavnici mladih, društveni preduzetnici i novinske agencije.

DANAS JE 25 GODINA OD MASAKRA U RAČKU: Kurti se ponovo zahvaljuje Vokeru

Ključne teme foruma u ​​Davosu su „Postizanje bezbednosti i saradnje u podeljenom svetu“, „Stvaranje rasta i radnih mesta za novu eru“, „Veštačka inteligencija kao pokretačka snaga privrede i društva“ i „Dugoročna strategija za klimu, prirodu i energiju“, navodi se u saopštenju Foruma.

Među učesnicima sastanka biće premijer Kine Li Ćiang, američki državni sekretar Antoni Blinken, američki savetnik za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan, francuski predsednik Emanuel Makron, predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen, premijeri Belgije i Španija Aleksandar De Kru i Pedro Sančez, kao i predsednik Argentine Havijer Milei.

Zelenski učestvuje putem video linka
Učestvovaće i generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg, generalni direktor Svetske zdravstvene organizacije Tedros Adanom Gebrejesus, generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Guteres, holandski premijer Mark Rute, grčki premijer Kirijakos Micotakis i drugi. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski učestvovaće putem video linka, prenosi Tanjug.

Sem Altman, izvršni direktor kompanije za razvoj veštačke inteligencije Open AI, obratiće se u četvrtak učesnicima Svetskog ekonomskog foruma u ​​okviru debate „Tehnologija u turbulentnom svetu“.

Predsednik Vučić među liderima u Davosu

Za sigurnost učesnika u Davosu brinuće oko 5000 švajcarskih vojnika, a u vazduhu će biti i vojni borbeni avioni.

Kao i prethodnih godina, i ovoga puta za očekivati je proteste protiv događaja, navodi AFP. Štaviše, mnogi su uvereni da bi bogati i uticajni, koji se susreću u švajcarskim Alpama, svoju moć trebalo da iskoriste za stvarne promene na bolje, a ne samo za sopstvene interese.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter