Izvor:
16.02.2024 u 20:23
0

KFOR IMA KAPACITETE I SPREMAN DA REAGUJE: Trupe SAD na KiM dobro opremljene, ali stvari treba rešavati dijalogom

Komandant Regionalne komande KFOR-a Istok, Ros Volker, izjavio je danas da su američke mirovne trupe na Kosovu i Metohiji dobro opremljene, ali da bi eventualne probleme, pre svega, trebalo rešavati mirnim dijalogom.

BEZ RAZGOVORA TET A TET: Borelj sa Vučićem i Kurtijem u Minhenu

Dobro smo pripremljeni i obučeni. Opremljeni smo da reagujemo na bilo šta što bi moglo da se dogodi ovde. Iako smo spremni da reagujemo, naša želјa je da uvek prvo stvari rešavamo mirnim dijalogom“, rekao je Volker za Rojters.

Pojedini američki vojnici nalaze se u kampu „Noting hil“, u blizini Leposavića i na patrolnim rutama koje povezuju KiM sa centralnom Srbijom, navodi agencija. Na KiM se nalazi više od 570 američkih vojnika u okviru misije KFOR-a, koja ima ukupno 4.500 pripadnika. NATO je pojačao svoje prisustvo sa još 1.000 vojnika nakon prošlogodišnjih incidena

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter