Izvor: happy
17.02.2024 u 09:53
0

PRIŠTINA NIJE USPELA ZA 16 GODINA DA DOBIJE PRIZNANJE: Dačić – „Srušen je međunarodno-pravi poredak“

Današnji dan, 17. februar, je dan kada je srušen međunarodno-pravni poredak i kada je ozvaničena politika dvostrukih standarda

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da 17. februar, kada je jednostrano proglašena nezavisnost tzv. Kosova, predstavlja dan kada je srušen međunarodno-pravni poredak.

Današnji dan, 17. februar, je dan kada je srušen međunarodno-pravni poredak i kada je ozvaničena politika dvostrukih standarda u tumačenju principa zaštite teritorijalnog integriteta međunarodno priznatih država, članica Ujedinjenih nacija“, istakao je Dačić u izjavi dostavljenoj Tanjugu.

On je, takođe upitao šta slavi Priština i na čemu im čestitaju države koje su priznale jednostrano proglašenu nezavisnost tzv. Kosova, koju je Narodna skupština Srbije proglasila pravno ništavnom.

„To je pokušaj legalizacije viševekovnog etničkog čišćenja srpskog naroda, čija je država stvorena na Kosovu i Metohiji. Toga je svesno i 109 država od ukupno 193 članice UN-a, koje nisu priznale ovaj jednostrani i nelegalni akt“, naveo je Dačić.

Prema njegovim rečima, Priština nije uspela za ovih 16 godina da dobije međunarodno priznanje, niti će ga dobiti, uprkos ogromnoj podršci zapadnih velikih sila i zloupotrebljavanju religijskog muslimanskog faktora.

„Umesto čestitki, trebalo bi da ih bude sramota da podržavaju režim u Prištini, koji i dalje ubija jedan slobodarski i junački narod u srcu Evrope“, napomenuo je Dačić.

On je naglasio da je Srbija opredeljena za mir i dijalog, ali da nikada neće priznati jednostrano proglašenu nezavisnost tzv. Kosova, braneći time i osnovne principe međunarodnog prava.

„Istovremeno, kao što mi poštujemo teritorijalni integritet svih zemalja na svetu, očekujemo da svi poštuju i teritorijalni integritet Srbije, u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija“, dodao je šef srpske diplomatije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter