Izvor: BSC Happy
17.02.2024 u 10:07
0

DUG, OTVOREN I SADRŽAJAN RAZGOVOR: Vučić sa delegacijom američkih senatora u Minhenu (FOTO)

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Minhenu sa delegacijom američkih senatora na čelu sa senatorkom Džin Šahin, članicom Odbora za spoljnopolitičke odnose Senata i predsedavajućom pododbora za Evropu.

„Dug, otvoren i sadržajan razgovor sa delegacijom američkih senatora. Istakao sam da je česta komunikacija između Srbije i SAD, kao izuzetno važnog partnera naše zemlje, od ključnog značaja u jačanju veza između naših zemalja i rešavanju ključnih pitanja od zajedničkog interesa. Ponovio sam veliku zabrinutost za bezbednost i prava srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, ističući važnost zaštite njihovih interesa i uslova za normalan život, pogotovo imajući u vidu i poslednji potez Prištine koja je ukinula dinar kao legitimno sredstvo plaćanja, čime je na bezobziran način ugrožena egzistencija srpskog stanovništva. Naglasio sam potrebu za nastavkom dijaloga u cilju rešavanja sve jačih pritisaka sa kojima se svakodnevno suočava srpski narod na KiM i zahvalio na podršci SAD u pronalaženju mirnog i održivog rešenja ovog pitanja. Razgovarali smo i o bilateralnim odnosima, pitanjima regionalne stabilnosti i aktuelnoj geopolitičkoj situaciji, kao i o jačanju ekonomske saradnje i investicijama u velike projekte koje Srbija pokreće u sklopu EXPO2027. Zahvalio sam SAD na podršci koju pružaju Srbiji na #EU putu, kao i našem opredeljenju da nastavimo sveobuhvatni razvoj zemlje u svim oblastima“, napisao je predsednik na Instagramu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter