Izvor: agencije
29.11.2023 u 20:13
0

KFOR: Imamo najveće prisustvo na Kosovu u poslednjoj deceniji

Međunarodne mirovne snage na Kosovu Kfor su saopštile da u ovom trenutku, zbog bezbednosne situacije i tenzija na severu Kosova imaju najveće prisustvo na Kosovu u poslednjoj deceniji.

U odgovoru za portal gazeablic.com rečeno da je na Kosovu raspoređeno skoro 1.000 dodatnih vojnika sa teškim naoružanjem.

„Učetvorostručili smo prisustvo Kfora-a na severu Kosova i utrostručili broj patrola, uključujući i duž granične linije. KFOR održava fleksibilnu i agilnu poziciju širom Kosova i spreman je da odgovori na sve moguće scenarije, u skladu sa svojim mandatom UN-a“, stoji u odgovoru.

NATO PODRŽAO NAPORE: I Beograd i Priština da doprinesu deeskalaciji, nacrt

Dodaju da Kfor ostaje treći reagujući faktor u službi bezbednosti na Kosovu, posle Kosovske policije i Euleksa.

„Naš komandant je u redovnom kontaktu sa svima“, dodaje se u odgovoru.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter