Izvor: HAPPYBSC/KOSOVO ONLINE
10.02.2024 u 16:06
0

KURTI KUKA KAO BABA: Srbija spremala atentat na Kurtija u Skoplju

Kosovski javni servis (RTK) objavio je danas, pozivajući se na bezbednosne institucije, navodna saznanja o tome da su odmah posle sednice Saveta bezbednosti UN dostavijeni podaci koji ukazuju da Srbija pokušava da izvrši atentat na kosovskog premijera Aljbina Kurtija u Skoplju.

Aljbin Kurti je stigao sinoć u Skoplje, a sve mere bezbednosti su preduzete unapred, u koordinaciji sa bezbednosnim institucijama Severne Makedonije.

Za RTK je rečeno da su procene o opasnosti po Kurtijev život ozbiljne, posebno ako se ima u vidu da dolaze iz više izvora informacija.

MINISTAR MALI OTKRIVA: Agencija „Fitch Ratings“ potvrdila kreditni rejting

„To je bila srpska operativna kombinacija, gde su medijske obmane isprepletene sa akcijama na terenu mogućih atentatora na srpsko-makedonski ekstrem, bliski Ruskoj Federaciji, ali pod kontrolom srpskih institucija“, rekao je izvor za RTK.

Javni servis u Prištini javlja da je Kurti ušao na Kosovo.

„Saznao sam da ima mnogo pretnji od pojedinaca i struktura koje imaju korene u Beogradu, ali sam upravo došao iz Skoplja. Nisam se osećao ugroženo, ali sam video da je bilo mnogo policijskih snaga koje su se pobrinule za sastanak održan u Skoplju”, rekao je Kurti, prenosi Klankosova.tv.

Kosovski premijer Aljbin Kurti, po povratku iz Severne Makedonije, izjavio je da se u Skoplju nije osećao ugroženo i pored informacija da mu je bezbednost ugrožena od, kako je rekao, „pojedinaca i struktura koje imaju veze sa zvaničnim Beogradom“.

Kurti je u Skoplju učestvovao na regionalnom sastanku Partija evropskih socijalista, a po povratku je novinarima rekao novinarima da njegova bezbednost nije bila ugrožena, iako je video brojne policijske snage.


„Saznao sam da ima mnogo pretnji od pojedinaca i struktura koje imaju korene u zvaničnom Beogradu. Upravo sam došao iz Skoplja, nisam se osećao ugroženim, ali sam video mnoge policijske snage koje su se pobrinule za sastanak u Skoplju“, rekao je Kurti.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter