Izvor: TANJUG
08.12.2022 u 14:42
0

KURTIJEVA ČVRSTA ODLUKA: Pre Božića podnosimo zahtev za članstvo u EU

Premijer privremenih vlasti u Prištini Aljbin Kurti najavio je danas u Beču da će Kosovo još tokom ovog meseca podneti zahtev za članstvo u EU.„Ovog meseca, pre Božića Kosovo će podneti zahtev za članstvo u EU“, rekao je on na Samitu zapadnobalkanskih lidera Socijalističkih i demokratskih partija Evrope (SD). Kurti je istakao da očekuje podršku od te porodice stranaka u EU i predao im dokument o nameri Prištine da postane članica EU.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Takođe, kazao je da je kao lider „Samoopredeljenja“ predao zahtev da ta partija postane pridruženi član „SD“. „Nemojte biti neutralni prema onima koji se pretvaraju da su neutralni prema ruskoj agresiji“ rekao je Kurti govoreći o geopolitičkoj situaciji izazvanoj ratom u Ukrajini. „Neke zemlje se samo pretvaraju da su neutralne prema Rusiji“ ocenio je Kurti u svom obraćanju na samitu u Beču, i dodao da bi „zabrana neutralnosti ojačala solidarnost među državama, ali i pomogla ukrajinskom narodu“, prenosi portal Reporteri. Govoreći o integraciji Zapadnog Balkana u EU, Kurti je rekao da je to „cilj kojem moraju da ostanu lojalni“ ali i kako je teško održati optimizam prema ulasku u EU sve dok ne postoje jasni rokovi za članstvo. „Treba odbaciti svaku neutralnost u vezi ruske agresije.

PESKOV O IZBORU ZELENSKOG ZA LIČNOST GODINE: Časopis Tajm ima uređivačku politiku koja je antiruska i žestoko rusofobična

Neutralnost je ciničnost. Neutralnost znači distanciranje od situacije. Nažalost to što pojedine zemlje tvrde da su neutralne, to je lažna neutralnost, ali nije lažna neutralnost zapada prema neutralnosti tih zemalja“, kazao je on.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Kurti je pozvao EU da prekine da bude neutralna prema zemljama koje su neutralne u vezi rata u Ukrajini.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter