Izvor: Kosovo Online
05.12.2023 u 10:00
0

KURTIJEVO LUDILO NE PRESTAJE: „Kosovo će biti u SAVETU EVROPE“!

Članstvo Kosova u u Savetu Evrope bilo bi od istorijskog značaja, i zato Priština ostaje posvećena ostvarenju tog cilja, poručio je danas kosovski premijer Aljbin Kurti u razgovoru sa delegacijom Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PS SE).

Kurti je rekao da bi, osim direktne koristi za građane, članstvo Kosova u Savetu Evrope povećalo i standard i učinak lokalnog pravosudnog sistema, što opet koristi građanima, saošpteno je iz kosovske vlade.

Dodao je da su demokratija, ljudska prava i vladavina prava vrednosti koje Kosovo deli sa Savetom Evrope, kao vrednosti koje jačaju dostojanstvo građana i priliku za društveno-ekonomski razvoj.

Kurti je, kao meru usmerenu na nevećinske zajednice, istakao da Ministarstvo za zajednice i povratak ima najveće povećanje budžeta naredne godine, pored Ministarstva kulture, omladine i sporta koje zbog organizacije Mediteranskih igara 2030. imaju veća budžetska izdvajanja.

On je pomenuo i fond od tri miliona evra za nevećinske zajednice za ovu godinu, kao i budžet od dva miliona evra za obnovu i izgradnju kuća nevećinskih zajednica u opštinama, koji se očekuje u narednoj godini.

Kurti je informisao delegaciju PS SE o multietničkom sastavu vladinog kabineta i nivou zastupljenosti nevećinskih zajednica u državnim institucijama, dodaje se u saopštenju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter