Izvor: AGENCIJE
05.03.2024 u 12:31
2

LAJČAK DANAS O DINARU NA KOSOVU: Narednih dana sastanak glavnih pregovarača u Briselu

Specijalni izaslanik Evropske unije (EU) za dijalog Kosova i Srbije Miroslav Lajčak razgovaraće danas u Prištini sa glavnim pregovaračem i potpredsednikom vlade Besnikom Bisljimijem o Uredbi Centralne banke Kosova kojom se zabranju korišćenje dinara kao sredstva plaćanja.

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Miroslav Lajčak izjavio je danas da je sa glavnim pregovaračem Prištine Besnikom Bisljimijem razgovarao o implementaciji Ohridskog sporazuma, o uredbi tzv.
CBK o dinaru, i rekao da će narednih dana sazvati sastanak glavnih pregovarača Beograda i Prištine u Briselu.
„Planiram da održim sastanak u Briselu na nivou glavnih pregovarača. To je bio i razlog zašto sam došao ovde“, rekao je Lajčak novinarima. Kada se radi o uredbi tzv. CBK o dinaru rekao je da planira da analizira posledice i da je bitno da se ona ne odrazi negativno na građane. On je rekao i da je u interesu obe strane da implementiraju do sada dogovoreno u Briselu.
„Ohridski sporazum je najbolji koji su mogle da dobiju obe strane. Razgovarali smo o brzoj implementaciji sporazuma. Prošlo je godinu dana od donošenja dokumenta i želimo da vidimo napredak u tom pravcu. Razgovori će se nastaviti. Verujem da ova pitanja mogu vrlo jednostavno da se reše“, rekao je Lajčak.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “LAJČAK DANAS O DINARU NA KOSOVU: Narednih dana sastanak glavnih pregovarača u Briselu”

  1. LAJČAK ???? To je smejurija za nepismene možda ljude ali i oni više razuminu nego ti lajčaki i lajnova…itd !!!! Poslao BAJDEN LAJČAKAĆ DA MALO PROĆAKULA SA KURTIJEM !!!!!

    1
    0
    Odgovori
  2. koliko su razgovora vodili Bože pomozi, jesu toliko nesposobni da se već jednom nešto riješi, tobože nemogu Kurtija da natjeraju a u svari on samo radi što mu oni kažu, neka nemisle da smo mi glupi davno smo ih pročitali, sram ih bilo ako uopšte poznaju da sram postoji

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter