Izvor: Kosovo Online
06.10.2023 u 16:41
0

LAJČAK ODGOVORIO KURTIJU: „Kada se nekom nešto ne sviđa on krivi glasnika, ali pregeovori nemaju alternativu!“

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak odgovorio je na primedbe kosovskog premijera Aljbina Kurtija da je u procesu dijaloga okrenut više ka interesima Srbije i istakao da dijalog između dve strane nema alternativu, te da kada se nekome ne sviđa poruka, taj obično krivi glasnika,

Na pitanje da li Kurtijeve optužbe predstavljaju problem za budućnost dijaloga, Lajčak je kazao da nema evropske budućnosti bez normalizacije odnosa i dijaloga.

ANALENA BERBOK ZAHTEVA: Ohridski sporazum nema alternativu, primeniti ga što pre

„Kada vam se ne sviđa poruka, pokušavate da napadnete glasnika. Ovako se radi. Dijalog je tu od 2011. Bilo je različitih vlada na Kosovu i u Srbiji, različitih predstavnika iz EU, ali dijalog je jedini put, jer je činjenica vrlo jednostavna – nema evropske budućnosti bez normalizacije“, rekao je Lačak.

Nakon neuspeha poslednje runde dijaloga u Briselu, Kurti je na konferenciji za novinare u Prištini rekao da izgleda da postoji koordinacija između predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Lajčaka.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter