Izvor: Tanjug
16.10.2022 u 21:29
0

MINISTAR SELAKOVIĆ DOBIO NAGRADU: Počasni građanin opštine Trstenik! (FOTO)

Skupština opštine Trstenik dodelila je priznanje Počasni građanin opštine Trstenik ministru spoljnih poslova Nikoli Selakoviću.

Selakoviću je povodom 15. oktobra, Dana oslobođenja Trstenika u Drugom svetskom ratu, priznanje uručeno na svečanoj sednici lokalniog parlamenta.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Trstenik je dostojno obeležio stogodišnjicu Velikog rata različitim aktivnostima, ali je jedan od retkih gradova u Srbiji koji nema spomeničko obeležje posvećeno žrtvama koje je srpski narod podneo u Prvom svetskom ratu.

– Upravo su ovo činjenice koje je rukovodstvo naše opštine prenelo Nikoli Selakoviću, ministru spoljnih poslova Srbije, koji je svojom nesebičnom podrškom pružio ogromnu pomoć opštini Trstenik prilikom realizacije projekta negovanja slobodarskih tradicija Srpskog naroda, čime ćemo uspeti u nameri da ispravimo nepravdu, koja traje više od jednog veka, i na zaista primereni način se odužimo precima za herojski podvig i teško stradanje tokom Prvog svetskog rata – istakao je Ivan Nešić, opštinski većnik za kulturu.

OVA POSETA ĆE NAŠOJ SARADNJI DATI NOVI IMPULS: Ministarka Libije pozvala Srbiju da ponovo otvori ambasadu u Tripoliju!

Ministar Selaković je zahvalio na nagradi, navodeći da mu je čast da je pomogao braći i sestrama, kao i teško stradalim precima kojima je učinjena nepravda.

– Projekat negovanje slobodarske tradicije i spomenično oživljavanje sećanja na žrtve Prvog svetskog rata je primeren način očuvanja srpske istorije i podsetnik da je tokom Prvog svetskog rata sa teritorije Trstenik mobilisano oko 9.500 ljudi gde je poginulo ili preminulo 4.700 lica od posledica rata – poručio je ministar na Instagramu.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter