Izvor: BSC Happy
26.04.2023 u 08:13
0

MINISTAR VESIĆ ZA HAPPY TV: „Kurtijeva politika prema Srbima je puška, meci i pendrek!“

Goran Vesić,ministar saobraćaja i infrastrukture bio je gost jutarnjeg programa na Happy televitziji.

Ministar je prokomentarisao nedavo održane lokalne izbore na severu Kosova i Metohije i najavio je nove saobraćajne projekte.

– Na severu KiM su se održali „hajdučki izbori“ koji to nisu ni bili u pravom smislu. Oni su Kurtijev pokušaj da se spreči osnivanje ZSO.  To govori o nečemu mnogo strašnijem. On po svaku cenu želi da se reši Srba sa KIM. Svako ko je normalan političar i ko vodi računa o svim građanima bi trebalo da  razgovarao sa građanima i pokuša da reši njihove probleme i umanji strahove, ali on ne želi da Srbi učestvuju u političkom životu. To je poslednji ostatak politike koju smo videli i ranije na ovim prostorima. Videli smo to u „Oluji“. Svaki normalan političar bi se stideo takvih izbora. Kurtija definitvno ne zanimaju sami izbori već kako da protera Srbe. On živi za provociranje Srba i od pokušaja da dođe do sukoba. On nema nikakve investicije, pa prema tome Kurti nema šta da izgubi. On može da ponudi samo sukob i to uspešno radi uz pomoć međunarodne zajednice. To je skandalozno! Ovi izbori ne proizvode pravna dejstva. Srbi su mu dali jedinstven odgovor. Ko poznaje Kurtijeve političke korene jasno mu je šta pokazuje. Njega demokratija ne interesuje. Ljosa Osmani takođe samo postoji da vređa Srbe. Umesto da priča sa predstavnicima Srba ona ih vređa.  Oni sprovode aktivnu politiku pogroma srpskog stanovništva. Njihova jedina politika prema Srbima su meci, puška i penderek- rekao je Vesić.

Vesić podseća da za razliku od Aljbina Kurtija, Srbija ima šta da izgubi jer ostvaruje rezultate kakve nikada nije imala u istoriji.

-Za nas je posebno važno da pokažemo strpljenje i stabilnost i da budemo obazrivi da nas ne uvuku u neku provokaciju. U tom sukobu mi imamo šta da izgubimo. Mi gradimo puteve, mi gradimo pruge. Kurti ne gradi ništa i nema šta da izgubi. Mi moramo da da štitimo naše sunarodnike na KiM koji samostalno donose svoje odluke i za nas je važno da budu mirni i da ne budu isprovocirani. Kurti želi krv po svaku cenu. Strpljenjem i upornošću moramo da dođemo do formiranja ZSO- kazao je ministar Vesić.

Ministar je istakao da je Srbija uspela da privuče sve više stranih investicija, da se ubrzano grade saobraćajnice, putevi i pruge kroz celu Srbiju i da je cilj da se sva mesta od severa do juga povežu čime bi se obezbedio brži razvoj zemlje.

– Moravski put je prvi pametni put u Srbiji i u budućnosti će automobili samostalno komunicirati sa putevima.  Oko Moravskog koridora živi pola miliona ljudi.  Okolni gradovi će biti priključeni za auto-put, a to znači bolji život, izgradnja novih fabrika, razvoj turizma, razvoj zemlje…Vučić je prvi srpski predsednik koji je dao akcenat na razvoj infrastrukture. Predsedniku je važno da se putevi grade. Železnička obilaznica se gradi. Imaćemo obilaznicu oko Beograda. To znači bolji komfor za sve ljude. Naš interes je da se povežemo i sa zemljama u regionu, sa Crnom Gorom i Rumunijom. Kao što možete da vidite rade se i brze pruge.  Ugovorena je izgradnja  prue od Beograda do Niša. Pregovaramo prugu do Skoplja. Na taj način mi dobijamo zemlju koja je potpuno saobraćajno povezana-poručio je ministar Vesić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter