Izvor:
05.07.2018 u 18:45
0

MINISTARKA MIHAJLOVIĆ: Sledeće godine početak izgradnje autoputa Sarajevo – Beograd!

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović izjavila je da se nada da će sledeće godine započeti izgradnja autoputa Beograd – Sarajevo i istakla da nema nijednog razloga da se to ne desi. Mihajlović je to rekla u Sarajevu, gde je primila nagradu za “Evropskog najministra”.

Upitana kako je došla u Sarajevo, Mihajlović je rekla da je ona stigla avionom, a da su njeni saradnici iz kabineta došli kolima, te da se iskreno nada da ćemo, ako budemo mudri i pametni sledeće godine krenuti u izgradnju autoputa Sarajevo – Beograd.

– To je onda neraskidiva veza Srba i Bošnjaka, i svi ćemo biti ponosni na to, nema razloga da se to ne desi, da ne realizujemo taj važan projekat – rekla je ministarka.

Kako je dodala, kada se pogleda karta bivše Jugoslavije, vidi se da kroz BiH praktično da nema autoputa.

– Imamo sada neke delove, ali to nije to. Ako hoćemo da ljudi sarađuju, povezuju se, na nama je da uradimo taj autoput – podvukla je Mihajlovićeva.

Na pitanje u vezi sa problemom imovine u Hrvatskoj, koji je zajednički za Srbiju i BiH, Mihajlovićeva je rekla da o tome razgovaraju lideri zemalja i da veruje da je to jedna od tema na kojoj se polako i strpjivo radi.

– Kada će da bude rešeno… Možda treba da bude malo vremena, ali je činjenica da svi žele da je reše, što je za mene ogroman korak – zaključila je.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/kosta_petrusic

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter