Izvor: RT
21.04.2024 u 12:32
5

„NA BALKANU POČINJE KRVAVI RAT, EVO I GDE“: NEBENZJA pred celim svetom upozorio na PAKLENI PLAN ZAPADA

Zapadne delegacije se prave da je alarmantna situacija na Kosovu nastala sama od sebe ali, kako ističe Nebenzja, upravo je nelegitimna agresija NATO predstavljala okidač za današnje destruktivne tendencije na Balkanu, od "Kosova" do BiH

NATO bombardovanje Jugoslavije bilo je grubo kršenje međunarodnog prava i otvoreno nepoštovanje najveće vrednosti civilizacije – ljudskog života, rekao je Vasilij Nebenzja, stalni predstavnik Ruske Federacije pri Ujedinjenim nacijama, u intervjuu za „Politiku“.

Prema članu 51 Povelje UN, upotreba sile je dozvoljena samo uz odobrenje Saveta bezbednosti ili u samoodbrani, ali SB nije o Jugoslaviji doneo nikakvu odluku. Nije se radilo ni o samoodbrani.

„Nezavisna međunarodna komisija za Kosovo“, koja je imala zadatak da istraži posledice NATO bombardovanja Jugoslavije iz 1999, objavila je dokument pod naslovom „Izveštaj o Kosovu“. Ovu komisiju su stvorili sami zapadnjaci, ali čak je i ona intervenciju nazvala „nelegalnom ali opravdanom, što je vrhunac cinizma“.

NE DEŠAVA SE SVAKI DAN… U prva dva sata na biračkom mestu u BOŠNJAČKOJ MAHALI NIKO NIJE GLASAO (VIDEO)

Izgovor za NATO intervenciju pružila je inscenacija u Račku iz januara 1999. Ubijeni militanti, nastavlja Nebenzja, bili su preobučeni i predstavljeni kao civilne žrtve. Iste metode zapadnjaci koriste i danas. Tako je bilo i u ukrajinskoj Buči, koja je označila kraj pregovora sa Rusijom.

Rukovodstvo zemalja članica NATO nije snosilo odgovornost za kršenje normi o upotrebi sile, ni za kršenje međunarodnog humanitarnog prava, kaže Nebenzja. Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju, koji je imao puna ovlašćenja da istraži zločine NATO, odlučio je da to pitanje gurne pod tepih.

Umesto istrage, formiran je Komitet, koji nije bio predviđen nikakvim poslovnikom MKSJ. Ovaj Komitet je došao do neočekivanog zaključka: da povodom napada na Jugoslaviju međunarodno pravo nije dovoljno jasno. Sve to je bilo u cilju svrgavanja nepoželjne vlasti i širenja svog uticaja na Balkan.

Zapadne delegacije, ističe Nebenzja, otvoreno pokušavaju da iskoriste svetsku organizaciju, a to čak i ne kriju. To dokazuje i pokušaj Francuske da ometa sednicu SB povodom 25. godišnjice agresije NATO, kao i promovisanje nacrta rezolucije Generalne skupštine o „genocidu“ u Srebrenici.

Zapadnjacima je nezgodno da se prisećaju svojih prošlih grehova, ističe Nebenzja. Za njih je to „stvar prošlosti“. Ali, to je apsurdno, jer temu „Kosova“ stalno razmatra SB, u vezi sa degradacijom situacije na terenu.

„Zapadne delegacije se prave da je alarmantna situacija na Kosovu nastala sama od sebe. Zapravo, upravo nelegitimna agresija NATO predstavlja okidač za današnje destruktivne tendencije na Balkanu“, istakao je Nebenzja.

Razlog za pokušaje da se ova tema zaobiđe je banalni strah, koji se vidi i na licima članova zapadnih delegacija kada se njihove zemlje pominju u vezi sa agresijom. I sam Zapad shvata da će pre ili kasnije morati da odgovara za te zločine. Za Rusiju, kako navodi, ova pitanja nisu zatvorena.

Lobiranje za rezoluciju Generalne skupštine još je jedan primer pokušaja Zapada da iskoristi osećanja bosanskih muslimana i i da pokori Srbe u BiH. To pitanje, koje trenutno promoviše Zapad, predstavlja destruktivnu inicijativu koja može da izazove eksploziju na Balkanu.

Na pitanje o ulozi Nemačke u događajima na Balkanu, koja je tokom Drugog svetskog rata počinila najteže zločine u ljudskoj istoriji, Nebenzja kaže da je Nemačka pokušavala da igra istorijsku ulogu na Balkanu.

Najnoviji primer za delatnost „visokog predstavnika“ u BiH, Nemca Kristijana Šmita, koji pokušava da sprovede interese Nemačke. Uloga Nemačke u sponzorisanju nacrta rezolucije o „genocidu“ u Srebrenice ukazuje na nameru Berlina da se učvrsti u Evropi kao centar moći. Nemačka u tome primenjuje sve metode, pa i zloupotrebu istorijske tragedije naroda BiH.

Jugoslavija je samo vrh ledenog brega

Kako podseća ruski diplomata, genocid je definisan Konvencijom o sprečavanju i kažnjavanju genocida iz 1948, kao pokušaj da se uništi čitava nacionalna, etnička, rasna ili verska skupina.

Što se tiče straha zapadnih diplomata, poput Bo

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

5 thoughts on “„NA BALKANU POČINJE KRVAVI RAT, EVO I GDE“: NEBENZJA pred celim svetom upozorio na PAKLENI PLAN ZAPADA”

  1. ovo što navodi ruski predstavnik sve oni znaju savršeno dobro, mislim na zapadne idiote i fašiste, ali treba ih stalno napominjući da ne zaborave

    41
    2
    Odgovori
  2. Sram. Vas. Bilo. Zaoad. Na. Celu Sa Amerikom. Viste. Genocidna. Nacija od. Amerika njemacka. Francesca Belgija Britanija 19. Zlocinackih. Zemalj. Je. Bacalo. Bombe Na jednu malu prkosnu prelepu. ZEMLJU SRBIJU A SADA KAO. GENOCID U STEBRENICI NIJE BIO SRAM VAS BILO DJUBRAD ZAPADA NEMAM RECI GORE DA. VAM UPUTIM

    0
    0
    Odgovori
  3. Nazalost ,Nemacka ni danas ne moze da oprosti Srbiji otpor koji smo 45 pruzili Nemackoj. Istorija se ponavlja. Treba Srbija da trazi reparaciju iz 41-45, posto su to komunisti razdelili svima drugima ali ne i Srbima. I obavezno priznanje Nemacke za genocid i streljanje dece u Kragujevcu.

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter