Izvor: Kosovo online/BSC Happy
21.04.2024 u 11:42
0

NE DEŠAVA SE SVAKI DAN… U prva dva sata na biračkom mestu u BOŠNJAČKOJ MAHALI NIKO NIJE GLASAO (VIDEO)

U Bošnjačkoj Mahali smešten je birački centar koji je nekada bio u Tehničkoj školi i to biračko mesto otvoreno je u 7 ujutru kao i ostala biračka mesta u Severnoj Mitrovici.

Članovi biračkog odbora su i ovde takođe svi iz redova albanske zajednice.

Do devet ujutru nije zabeleženo da je neko glasao.

U četiri opštine na severu Kosova danas se organizuje referendum o opozivu gradonačelnika albanske nacionalnosti, izabranih prošle godine glasovima nekoliko procenata birača, a srpske partije na Kosovu pozvale su na bojkot.

Prošle godine na izbore u četiri opštine na severu Kosova izašlo je 1.566 Albanaca i samo 13 osoba srpske nacionalnosti, odnosno 0,029 odsto Srba na severu Kosova, što je rezultiralo dolaskom na vlast aktuelnih, nelegitimno izabranih gradonačelnika.

Da bi referendum uspeo potrebno je da izađe 50 odsto plus jedan upisanih birača. CIK je štampao 40.000 biračkih listića.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter