Izvor: ALO
01.03.2024 u 22:25
2

NAPADAJU A ONI NE ISPUNJAVAJU: Brnabić sasula sve u lice Mihaelu Rotu – evo licemerja, crno na belo!

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić obratila se predsedniku odbora Bundestaga Mihaelu Rotu i nemačkom MSP, skrenuvši pažnju na zabrinjavajući trend, kako je navela, da Nemačka ne poštuje preporuke ODIHR-a za koje zamera Srbiji

 Dragi Mihaele Rote i nemačko Ministarstvo spoljnih poslova, umesto da delite svaku svoju misao o poslovima drugih zemalja, i umesto da dozvolite sebi slobodu da delite snishodljive savete drugima, zašto ne biste zajedno sa drugim nemačkim institucijama primenili preporuke koje ODIHR ima za vas?

PREGLED ŠTAMPANIH IZDANJA: Prelistavanje štampe za subotu, 2. mart 2024. godine

Čini se da niste implementirali nijednu od 2017! To nije, dragi Mihaele Rote, kako radi funkcionalna demokratija!

S druge strane, Srbija je, naime, u proteklih 7 godina u potpunosti, uglavnom ili delimično primenila 54 preporuke. Kao rezultat toga, u poslednjem izveštaju ODIHR-a imamo manje preporuka nego u prethodnom.

Upravo suprotno, Nemačka sada ima čak dva puta više preporuka nego u prethodnom izveštaju! Trend je prilično zabrinjavajući.

Sada je apsolutno ključno da u potpunosti primenite sve preporuke i pozivam vas i Ministarstvo spoljnih poslova Nemačke da reagujete što pre, pošto je prošlo više od 10 godina otkako ste poslednji put primenili bilo šta što je ODIHR imao da kaže.

Radi lakšeg snalaženja, kopirla sam preporuke iz vašeg izveštaja ODIHR-a u nastavku, kao i ODIHR-ov podsetnik da niste uspeli da primenite nijednu preporuku.

Nema potrebe da mi zahvalite. To biste uradili i za Srbiju, sigurna sam – zaključila je Brnabić.

U prilogu, premijerka je objavila zvanične preporuke ODIHR-a Nemačkoj, kao i zaključak da, do danas, ni jedna od njih nije ispoštovan

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “NAPADAJU A ONI NE ISPUNJAVAJU: Brnabić sasula sve u lice Mihaelu Rotu – evo licemerja, crno na belo!”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter