Izvor: TANJUG
01.03.2024 u 21:30
0

MINISTARKA UŽASNUTA: Popović osudila pretnje smrti Vučiću, traži brzu reakciju nadležnih

Ministarka pravde Maja Popović osudila je danas pretnje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću koje su osvanule kao grafiti na zidu osnovne škole “Đuro Strugar” na Novom Beogradu i pozvala sve nadležne državne organe da reaguju u skladu sa zakonskim ovlašćenjima.

Ona je u saopštenju izrazila uverenje da će nadležni državni organi reagovati promptno u cilju otkrivanja i sankcionisanja osoba koje pozivaju na ubistvo predstavnika najvise državne vlasti. „Borba protiv legalno i legotimno izabranog predsednika države predstavlja varvaski čin pojedinaca ili grupa koje nemaju političke ideje nego promovišu nasilje kao vid političke borbe.

DODIK SA LAVROVIM U ANATALIJI: „Cenimo principijelnu poziciju Rusije

 

Nasilje u civilizovanom demokratskom društvu ne sme da postoji kao deo političkog diskursa. Vlast se osvaja i gubi na izborima“, poručila je Popović. Kako je ranije danas Tanjugu rečeno u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, glavni javni tužilac dao je nalog nadležnom osnovnom javnom tužilaštvu da identifikuje osobe koja su ispisala grafite sa pretnjama smrću predsedniku republike Aleksandru Vučiću. Pretnje da će se napasti na život predsednika Republike predstavlja poseban oblik krivičnog dela Ugrožavanje sigurnosti iz člana 138 stav 3 Krivičnog zakonika.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter