Izvor: Tanjug
05.11.2022 u 16:40
0

NAPORAN DAN ZA PREDSEDNIKA Vučić sa vladom, ambasadorima, SPC o situaciji na Kosovu i Metohiji!

 Povodom situacije na Kosovu i Metohiji, zbog koje je odložio posete inostranstvu, predsednik Aleksandar Vučić je razgovarao na više sastanaka, sa vladom, pojedinim ambasadorima, kao i sa patrijarhom Porfirijem, sa kojim je proveo nepuna dva sata.

Nakon sastanka sa patrijarhom, kojem su prisustvovali i izabrani predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i šef srpske diplomatije Ivica Dačić, predsednik je na instagramu preneo da je podelio zabrinutost zbog izazova i pritisaka i porucio da postoji odlučnost da se snažno brane vitalni, nacionalni i državni interesi.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Vučić je jutros prisustvovao sednici vlade, na kojoj je premijerku i ministre, kao i direktore javnih preduzeća obavestio o situaciji na Kosmetu, a nakon sedice poručio da se neće odustati od odgovorne politike mira i stabilnosti.

Predsednik je danas imao i odvojene sastanke sa ambasadorima Kine i Ruske Federacije, a obavio je i telefonski razgovor sa američkim ambasadorom u Srbiji.

Vučić je preneo ambasadoru SAD Kristoferu Hilu da je Beograd posvećen poštovanju međunarodnog javnog prava i svih potpisanih sporazuma kad je reč o KiM, dok je Hil „zahtevao od predsednika Vučića da se Srbija ponaša odgovorno, ozbiljno i da ni na koji način ne učestvuje u ugrožavanju regionalnog mira i stabilnosti“.

U razgovoru sa ambasadorom Rusije u Srbiji Aleksandrom Bocan-Harčenkom, Vučić je izrazio zabrinutost zbog situacije na Kosovu i Metohiji izazvane jednostranim potezima Prištine, kao i nepoštovanjem Briselskog sporazuma, dok je ambasador Ruske Federacije istakao da će preneti sve informacije koje su mu danas predočene zvaničnoj Moskvi.

Podrška i razumevanje direktora Kancelarije za KiM Petra Petkovića za zaključke i odluke o napuštanju i suspenziji rada u prištinskim institucijama!

Ambasadorka Kine Čen Bo zahvalila je predsedniku Vučiću na tome što ju je upoznao sa najnovijim dešavanjima na Kosovu i Metohiji, istakavši da je stav Kine po tom pitanju dosledan dodajući da Priština što pre mora da pristupi formiranju Zajednice srpskih opština, kao što je to dogovoreno u okviru Briselskog sporazuma.

Dok su trajali razgovori u Beogradu, na Kosmetu, u Zvečanu, Srbi sa KiM doneli su odluku da napuste prištinske institucije, dok Priština ne počne da poštuje sporazume i ne formira Zajednicu srpskih opština.

Predstavnici Srba sa severa KiM, jedinstveno su odlučili da zbog poslednjih poteza Prištine napuste skupštinu i vladu privremenih institucija, kao i četiri opštine na severu KiM i pravosudne organe, policiju i administraciju.

Grupa policajaca sa severa KiM je posle sastanka u Zvečanu, simbolično skinula uniforme.

Iz Beograda je stigla podrška toj odluci, a direktor Kancelarije za KiM Petar Petković saopštio je da upućuje punu podršku i razumevanje za zaključke i odluku, kojom su, kaže, jasno iskazali nameru da stanu u odbranu i zaštitu briselskog procesa, Zajednice srpskih opština, kao jedino zagarantovanog mehanizma izgradnje kolektivnih prava srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

Prištinski mediji, pozivajući se na video snimak na kojem se vide dva vozila specijalnih jedinica, preneli su da su specijalne jedinice ROSU ušle u Kosovsku Mitrovicu i krenule ka severu pokrajine, ali je tu vest demantovao portparpl kosovske policije službe (KPS) u Prištini Baki Keljni.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter