Izvor: KURIR.RS
14.09.2023 u 09:30
0

NASILJE NAD SRBIMA NEPRIHVATLJIVO: Američki kongresmen se oglasio uoči pregovora u Briselu

Američki kongresmen Erik Svolvel poručio je da Srbi na Kosovu zaslužuju da imaju glas u vladi tzv. Kosova i istakao da je nasilje nad njima neprihvatljivo.

Kongresmen Svolvel je na društvenoj mreži „X“, uoči sastanka premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija i srpskog predsednika Aleksandra Vučića u Briselu, naveo da se raduje njihovom susretu u cilju razgovora o normalizaciji odnosa, i pozdravio EU kao domaćina tog događaja.

– Radujem se sastanku lidera Srbije i Kosova u Briselu u cilju razgovora o normalizaciji odnosa. Pozdravljam EU kao domaćina sastanka predsednika Vučića i premijera Kurtija u Briselu sa ciljem rada na punoj implementaciji sporazuma o normalizaciji odnosa Srbije i Kosova – istakao je Svolvel.

NOVA RUNDA DIJALOGA U BRISELU: Borelj i Lajčak prvo s predsednikom Vučićem, nakon toga s Kurtijem, na kraju zajednički sastanak

On je pozvao lidere Srbije i tzv. Kosova da budu posvećeni miru i stabilnosti.

Srbi koji žive na Kosovu zaslužuju da imaju svoj glas u vladi, a nasilje nad njima je neprihvatljivo. Pozivam obojicu lidera da se posvete miru i stabilnosti na Zapadnom Balkanu – poručio je Svolvel.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter