Izvor: Sputnjik
23.04.2024 u 19:47
5

NEBENZJA JOŠ IZNEO MRAČNO UPOZORENJE: NATO opkoljava SRBIJU, sprema se težak UDAR – KRVAVI RAT na pomolu

Čini se da Zapad planira nešto na Balkanu, u suprotnom ne bi dizao tenzije rezolucijom o Srebrenici, niti raspoređivao dodatne trupe i to sa teškim naoružanjem, i na Kosovu i Metohiji kao i u Bosni i Hercegovini, ocena je politikologa Anđelka Kozomore.
Ambasador Ruske Federacije pri Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja izjavio je da bi rezolucija o Srebrenici mogla da otvori Pandorinu kutiju, i da može da podstakne tenzije na Balkanu i dovede do posledica koje autori rezolucije možda nisu ni predvideli kada su je predložili.

Ruski ambasador je u pravu

Politikolog iz Banjaluke Anđelko Kozomara apsolutno je saglasan sa Nebenzjom, uveren da pomenuta rezolucija može ozbiljno da uzdrma Balkan.
„Jasno je svima da ova Rezolucija nije doneta u skladu sa Dejtonskim sporazumom po kome sva tri člana Predsedništva BiH moraju da budu saglasna one nečeg ovakvog. Srpski član predsedništva za ovo nije ni pitan, a rezolucija je u UN stigla nekim volšebnim putem koji nama nije poznat,“ kaže Kozomara.
Prema njegovim rečima, zapadna struktura nije uopšte svesna koje bi posledice usvajanje ove rezolucije imalo, prvenstveno u BiH.
„Oni ne shvataju da je to fitilj, koji bi mogao da začas bude upaljen i da se vatra proširi i na ceo Balkan. Podsećam da je Milorad Dodik najavio da će RS razmotriti osamostaljenje ukoliko se ova rezolucija donese što je samo po sebi dovoljno da se voda u buretu zatalasa,“ mišljenja je naš sagovornik.

Zapad nešto sprema na Balkanu

S druge strane, kaže on, NATO pojačava svoje trupe i u BiH, i na Kosovu i Metohiji.
„Pitam se zašto? Ukoliko ne misle da će doći do nekog sukoba, ne mislim da su dodatne trupe potrebne posebno ne u BiH. Međutim, oni znaju da su i KiM i BiH dve neuralgične tačke na Balkanu i kao da se trude da ih aktiviraju i da izazovu neku ozbiljnu nevolju,“ upozorava Kozomara.
Našeg sagovornika dodatno brine što su se u BiH pojavili ponovo ratnici ISIL-a koji su javno vežbali gađanje na vojnom poligonu kod Mostara.
„To je već upozorenje da se ovde nešto sprema. Drugo, dve američke firme su kupile po 30 odsto akcija proizvođača municije u BiH. Dakle, deluje da se sve sprema za neki vatreni obračun na ovim prostorima,“ ocena je Kozomare.

Posledice mogu da budu pogubne

Na pitanje šta bi Zapad dobio ovakvim planom, odnosno koji je cilj, sem da se ponovo prolije krv na ovim prostorima naš sagovornik kaže sledeće:
„Ono što Bošnjaci ne shvataju jeste da su Amerikanci svuda zapalili vatru, od Avganistana pa evo sad do Ukrajine i sve njih napustili. I to će uraditi i sa Bošnjacima u BiH i žao mi je što slepo veruju Americi i njenim predstavnicima.“
Rusija neće podržati rezoluciju o Srebrenici, kao i mnoge zemlje članice UN, rekao je ruski ambasador pri UN i naveo da niko ne bi trebalo da se iznenadi ako u jednom trenutku, ukoliko se ova rezolucija ipak usvoji, neko, a možda i Rusija, izađe sa rezolucijom o genocidu nacističke Nemačke nad narodom Sovjetskog Saveza tokom Drugog svetskog rata.
On je dodao da je usvajanje rezolucije „lukav pokušaj“ da se donese krajnje ispolitizovano pitanje, koje neće pomoći pomirenju na Balkanu, posebno u BiH, tim pre što, istakao je, odluka o usvajanju rezolucije nije doneta po Ustavu BiH.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

5 thoughts on “NEBENZJA JOŠ IZNEO MRAČNO UPOZORENJE: NATO opkoljava SRBIJU, sprema se težak UDAR – KRVAVI RAT na pomolu”

  1. ….SRBIJU BRANE RADIKALI…BEZ PANIKE.!
    SPAVAJ SRBINE“GEDZO“,BUDJENJE BICE………😭😭😭🇷🇺🇷🇺🇷🇺💕🇷🇸🇷🇸🇷🇸

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter