Izvor: Informer
11.04.2024 u 15:44
0

NEMA PREGOVORA OKO DATUMA IZBORA, BIĆE ODRŽANI 2. JUNA: BRNABIĆ jasnog i čvrstog stava nakon sastanka sa strankama

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da nema pregovora oko datuma izbora u Beogradu i da će se oni održati 2. juna.

Na konferenciji za medije u holu Skupštine Srbije, Brnabić je poručila opoziciji da ako žele da razgovaraju o datumu održavanja lokalnih izbora, to treba odmah da kažu.

„Ako žele da razgovaraju o lokalnim izborima, neka kažu odmah. Neka ne čekaju da se približi datum raspisivanja izbora. Nemojte da čekate 1. jul“, poručila je Brnabić.

SATANAK BRNABIĆ SA STRANKAMA: Počeo novi sastanak poslaničkih grupa o preporukama ODIHR

Ona je rekla i da je opozicija do pre šest meseci govorila da je osnovna demokratska praksa razdvajanje izbora, a sada njihovo spajanje.

Brnabić je rekla da opozicija treba da joj dostavi modalitete na koji način želi da nastavi razgovore o preporukama ODIHR-a.

Na pitanje novinara da li je dijalog vlasti i opozicije oko preporuka ODIHR mogao da počne ranije, pa bi bilo više vremena da se ispune preporuke, Brnabić je odgovorila da je moglo, ali da do toga nije došlo pošto oni, kako je rekla, nisu ispoštovali svoju ustavnu obavezu i nisu došli na konsultacije na koje ih je pozvao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kao ni za konsultacije za izbor skupštinskih tela.

„Zašto nisu otišli na konsultacije i rekli predsedniku Vučiću da bez ti zahteva neće da razgovaraju i da promeni temu razgovora sa njima, kao što sam je promenila teme kolegijuma. Da su želeli, imali su vremena, ali gospoda se nisu ni udostojila da odgovore. Bilo je dovoljno vemena za sve“, konstatovala je Brnabić.

Na pitanje novinara da li smatra da je, čak i da se postigne dogovor vlasti i opozicije, moguće sprovesti sve preporuke ODIHR-a, Brnabić je odgovorila da je apsolutno ubeđena da mogu.

„Opozicija kaže da se plaši da ne mogu da se sprovedu do 2. juna, ali da žele da se svi izbori održe 2. juna. To je paradoks“, ocenila je Brnabić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter