Izvor: TANJUG
11.04.2024 u 11:44
1

SATANAK BRNABIĆ SA STRANKAMA: Počeo novi sastanak poslaničkih grupa o preporukama ODIHR

U Skupštini Srbije danas je počeo novi sastanak poslaničkih grupa vlasti i opozicije o preporukama ODIHR-a o izbornim uslovima na koji je pozvala predsednica parlamenta Ana Brnabić. Pored predsednice Narodne skupštine Ane Brnabić, predstavnika vladajuće koalicije i opozicionih poslanika, sastanku prisustvuju i američki ambasador Kristofer Hil, kao i šef delegacije Evropske unije u Srbiji Emanuel Žiofre. U parlament su došli Milenko Jovanov, Marina Raguš, Sandra Božić (SNS), Ivica Dačić, Snežana Paunović (SPS), Branimir Jovanović (SDPS), Edin Đerlek (SPP), Elvira Kovač (SVM), a iz opozicije Biljana Đorđević (Zeleno-levi front), Marinika Tepić (S SP), Miroslav Aleksić (Narodni pokret Srbije), Zoran Lutovac, Dragana Rakić, Srđan Milivojević (DS), kao i predstavnici poslaničke grupe „Mi – glas iz naroda“. Prisustvuju i predstavnici cicilvnog sektora koji se bave izbornim procesom.

Na poziv se nisu odazvali predstavnici koalicije NADA, „Ekološkog ustanka“ i poslaničke grupe „Mi glas iz naroda – dr Branislav Nestorović“. Na dnevnom redu sastanka je primena preporuka ODIHR-a iz konačnog izveštaja posmatračke misije o izborima za narodne poslanike održanim 17. decembra 2023. godine. Trebalo bi da se razgovara o izmenama Zakona o izboru narodnih poslanika, Zakona o lokalnim izborima, Zakona o finansiranju političkih aktivnosti, Zakona o sprečavanju korupcije, kao i Zakona o Ustavnom sudu koje su potrebne kako bi se primenile određene preporuke. Radna grupa Vlade Srbije za praćenje i implementaciju preporuka ODIHR-a je pripremila nacrte izmena i dopuna ovih zakona, a učesnici sastanka su pozvani da daju svoje komentare na nacrte izmena i dopuna zakona koji bi se potom uputili skupštini na usvajanje.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “SATANAK BRNABIĆ SA STRANKAMA: Počeo novi sastanak poslaničkih grupa o preporukama ODIHR”

  1. Dodik se bori da otera kalankusure,da može na miru da brani svoje stavove,a ovi naši? dovode strane agente da im pomognu u razmišljanju ,jer neznaju šta treba dalje,ili možda … gde su ruski ambasador ibugarski,turski,afrički……..Šta je bre ovo cirkus kolorado,ili Vašington ski luna park.

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter