Izvor: BSC Happy
22.08.2023 u 13:05
0

NOVI KURTIJEV ULTIMATUM, HOĆE DA ISTERA 40 SRBA NA ULICU: Hitno se oglasio se Petković

Lažni i nelegalni gradonačelnik Erden Atić danas je po direktnom nalogu Aljbina Kurtija poslao svoje predstavnike u zgradu u kojoj se nalaze prostorije Kancelarije za Kosovo I Metohiju, Službe direktcije Pio Fonda, Kosovsko-MItrovačkog upravnog okruga i Centra za socijalni rad Vučitrn u naselju Bošnjačka mahala u Kosovskoj Mitrovici i dao im ultimatum da se isele u roku od tri dana.

Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju oglasio se povodom novog Kurtijevog terora.

– Na ovaj način direktno se ugrožava egzistencija i pravo na rad za oko 40 zaposlenih koji rade u ovoj zgradi i pružaju usluge kako Srbima tako i Albancima, Bošnjacima, Gorancima, Romima… Institucije koje se nalaze u ovoj zgradi, poput Pio fonda pružaju usluge iz oblasti penzijskog, invalidskog osiguranja za više desetina hiljada korisnika svih nacionalnosti, dok od rada odeljenja Centra za socijalni rad zavisi čak 120 socijalno ugroženih porodica! Ultimatumom i najnovijim potezom Atić i njegov gazda Kurti žele da direktno ugroze egzistenciju ovih ljudi i njihovo pravo na rad i ostvarivanje pomoći. Takav scenario im nećemo dozvoliti, kao što nećemo dozvoliti da bude ugrožena egzistencija za desetine zaposlenih i hiljade korisnika socijalnih pomoći koji zavise od rada ovih institucija koje Atić želi da iseli I zatvori. Ovakvi jednostrani, protivpravni i nelegalni potezi lažnog gradonačelnika za koga ni Srbi ni Albanci nisu glasali dovode do novog podizanja tenzija i izazivanja krize na terenu i ne idu u pravcu nikakve deeskalacije već direktne eskalacije. Kurti preko svojih posilnih sprovodi poteze koji su direktna pretnja za mir i stabilnost na ovim prostorima, dok međunarodna zajednica ćuti i nemo posmatra ovakve poteze. Dok smo nedeljama slušali međunarodne predstavnike da nelegitimni i lažni gradonačelnici neće donositi nikakve izvršne odluke, svakoga dana na terenu svedoci smo nasilnih i protivpravnih poteza Kurtijevih gaulajtera protiv srpskog naroda, a kojima je jedini cilj da sa severa Kosova i Metohije proteraju sve srpsko, poručio je Petković.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter