Izvor:
24.11.2016 u 21:52
0

PONOVO HAOS U SKUPŠTINI: Još jednog poslanika izvređali, psovali mu majku i MRTVOG oca!

Predsednik Administrativnog odbora Aleksandar Martinović izjavio je danas da se poslanici opozicije na sednici tog odbora čiji je predsednik nisu javljali za reč na predviđeni način i da su mu stalno dobacivali, vređali i psovali mu majku i oca koji je preminuo pre nekoliko godina.

Martinović je optužio poslanike opozicije da u nedostatku argumenata žele da izazovu haos u skupštini, a u širem kontekstu političku destabilizaciju i naglasio da SNS to neće dopustiti.

– Žalosno je što se ovo dešava. Krivica nije na SNS, krivica nije na članovim odbora SPS, krivica je na onima koji u nedostatku argumenata pokušavaju pretnjama da izazovu haos u skupštini i u širem kontekstu političku destabilizaciju – rekao je Martinović novinarima.

Komentarišući današnju sednicu Administrativnog odbora na kojoj su kažnjeni poslanici opozicije Martinović je rekao da su "oni koji su napravili incident i naneli štetu državi na sednici Odbora za evropske integracije, pokušali to isto da urade na sednici Administrativnog odbora, i da on to nije mogao da dozvoli".

– Za danas sam zakazao sednicu Administrativnog odbora, prva tačka je bila najvažnija, to je usvajanje skupstinskog budžeta za 2017. godnu, na sednici su se pojavili gotovo svi lideri takozvane opozicije Saša Radulović, Boško Obradović, Nemanja Šarović, Milorad Mirčić, Aleksandra Jerkov…i od samog početka je bilo jasno da njih ne zanima rasprava o tačkama dnevnog reda – rekao je on.

Martinović je rekao da se nisu javljali za reč na način koji je predviđen poslovnikom.

– Za reč se javlja tako što se elektronski prijavljuje, oni su vređali, dobacivali, neki su mi od njih pretili batinama, drugi su mi psovali oca koji je umro pre nekoliko godina i majku, nazivali me raznoraznim pogrdnim imenima, vređali SNS i predsednika Aleksandra Vučića – dodao je martinović.

Komentarišući konferenciju opozicije, Martinović je rekao da predstavnike DS, ÐB, Dveri, SRS i LSV spaja pokušaj da uruše kredibilitet i dostojanstvo skupštine, i da se unese nemir među građane Srbije.
– Da se izvrši potpuna politička destabilizacija države – smatra Martinović i dodaje da te stranke opozicije spaja i "ogromna količina mržnje i netrpeljivosti prema SNS i Vladi Srbije".

Očigledno je, kaže Martinović, da su za neke od njih počeli već predsednički izbori, odnosno kampanja za izbore i da misle da će glasove naroda prikupiti tako što će u u skupštini da sprovode političko nasilje.

Na pitanje kada će biti održana nova sednica Administrativnog odbora, Martinović je odgovorio da će se to dogoditi kada bude bilo dovoljno tačaka da se o njima odlučuje.

Kako je objasnio pokušao je da situaciju drži pod kontrolom i da ne dođe "do fizičkog nasilja što su oni očigledno".

Očigledno da je to strategija takozvane opozicije koja nikakvih političkih i ekonomskih argumenata nema, sem da se služi jezikom ulice, vređanjem, pokusajima izazivanja incidenata u parlamentu, dodao je.

Prema njegovim rečima sve ima i širi kontekst.

– Namera im je da izazovu političku destabilizaciju u državi, u situaciji kad zemlji ide na bolje u ekonomskom smislu, kad smo konsolidovali javne finansije i kada je premijer Vučić pokazao da jednom pravom ekonomskom politikom zemlja ipak može da se izvuče iz krize, da ima ekonomski rast i da za nekoliko godina stanemo u red najrazvijenih država u ovom delu Evrope – poručio je Martinović.

Tanjug
Foto: YouTube Printscreen/ParlamentSrbija

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter