Izvor: Tanjug
14.09.2021 u 21:41
0

POPOVIĆ: Promena Ustava je uslov za reformu pravnog sistema

 Na drugom javnom slušanju o Nacrtu akta o promeni Ustava i Nacrtu ustavnog zakona za sprovođenje Ustava, održanom u Kragujevcu, ministarka pravde Maja Popović objasnila je razloge za promenu Ustava u oblasti pravosuđa i istakla da promene najvišeg pravnog akta predstavljaju uslov za reformu pravnog sistema i jačanje vladavine prava, saopšteno je iz Ministarstva pravde.

PROČITAJTE JOŠ: PETKOVIĆ I BOCAN-HARČENKO: Prištinu dijalog ne interesuje

Ministarka je naglasila da od predloženih promena zavisi ne samo ispunjenje brojnih aktivnosti predviđenih pregovaračkim poglavljem 23, koje je izuzetno važno u pristupanju Evropskoj uniji, već i ispunjenje preporuka Grupe država protiv korupcije (GREKO), što bi omogućilo da Srbija više ne bude na listi globalno nezadovoljavajućih zemalja u oblasti sprečavanja korupcije.

VAŽNO: STEFANOVIĆ: Srbija svoju budućnost vidi u Evropskoj uniji

Posebno je navela da se promene ustava sprovode prevashodno u interesu građana Srbije, radi unapređenja pravnog sistema naše zemlje i jačanja nezavisnosti i nepristrasnosti pravosuđa.

Prilikom posete Kragujevcu ministarka Popović je obišla radove na izgradnji Palate pravde, koji su u završnoj fazi.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter