Izvor: happyBSC
02.11.2020 u 16:23
0

PREDSEDNIK SE OBRATIO POSLE POSEBNE SEDNICE VLADE: Ovo su tri ključne stvari za Srbiju! (VIDEO)

Sednica Vlade počela je u 13 časova u Palati Srbije, a po završetku, predsednik Srbije obraća se javnosti.

Posebna sednica Vlade posvećena je Kosovu i Metohiji i BDP-u, a njoj je prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

– Razgovarali smo o tri ključne teme za budućnost naše zemlje. Obavestio sam Vladu Srbije o toku dijaloga o KiM, druga tema je bila BDP, a treća tema je bila kovid-19 – rekao je Vučić i na početku obraćanja još jednom zamolio građane da poštuju epidemiološke mere s obzirom na tešku situaciju.

– Upoznao sam predstavnike članova Vlade sa tokom dijaloga, tačkama oko kojih smo se usaglasili, onih oko kojih nismo – rekao je Vučić i istakao da je ministre upoznao i sa onim što Priština nije do sada ispunila, zbog čega je dijalog i bio blokiran.

Rekao je da se svakoga dana trudi da sačuva mir i bezbednost naroda na KiM i istakao da nisu slučajno Srbi sa Kosova i Metohije davali podršku politici Beograda.

– Od svih poštovaoca tog kosovskog zaveta, o kom pričaju, na kraju je ostalo da se protiv jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova borim ja, kog su neki proglasili najvećim izdajnikom. Kosovo je jednostranu nezavisnost proglasilo 2008. godine, kad ni blizu vlasti nisam bio. Mi smo potom uspeli da vratimo kosovsko pitanje na sto, da se o tome priča i pregovara – rekao je predsednik Srbije.

Predsednik je obavestio javnost da je u Kosovskoj Mitrovici otvorena laboratorija za uzimanje PCR testova

Predsednik je kazao da danas imamo 7 preminulih i manji broj obolelih jer se ljudi manje testiraju nedeljom, ali istakao da su bolnice sve punije i da je u njima 2.000 ljudi. Napomenuo je da je u Beogradu situacija najozbiljnija, i da je ono sve izraženije žarište.

– Moja molba je da pokušamo da poštujemo mere, u sve smo težoj situaciji. Beograd sve izraženije žarište danas nego juče, beogradske bolnice sve punije. Zato žurimo da završimo bolnice, gledamo da i Kruševac završimo do Svetog Nikole, tako bismo drastično povećali kapacitete – kazao je Vučić.

Predsednik Srbije je izjavioda će vlada izdvojiti dodatna sredstva za ulaganje u održavanje puteva i nastavak izgradnje koridora, a sve kako bi se dodatno podstakao rast BDP-a.

– Moraćemo da idemo ubrzano i na dodatna ulaganja u održavanje puteva i zato smo danas dogovorili, Ana Brnabić je to predložila da se izdvoji 14,7 miljardi dinara, a u koridore, da bi platili sve ranije preuzete obaveze i klejmove još čak 10,9 milijardi odnosno gotovo 100 miliona evra – rekao je Vučić i dodao da moramo da završavamo gasovod i isplatimo neke stvari, zatim da ubrzamo eksproprijaciju na autoput Preljina – Požega, kao i na Moravskom koridoru.

Posle sednice predviđene su izjave za medije premijerke Ane Brnabić, predsednika Aleksandar Vučića i predsednika Narodne skupštine Ivice Dačića.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter