Izvor: BSC HAPPY
30.11.2023 u 12:01
0

PREDSEDNIK SRBIJE U DUBAIJU: Aleksandar Vučić na UN Samitu o klimatskim promenama

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće u jednodnevnoj poseti Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE) i iučestvovati na Samitu o klimatskim promenama – COP28 u Dubaiju, u organizaciji Ujedinjenih nacija, najavljeno je danas iz Predsedništva.

Konferencije država članica Okvirne konvencije UN-a o promeni klime – COP 28, koja počinje danas, trajaće do 12. decembra.

Vučić će se, nakon ceremonije otvaranja, obratiti učesnicima Samita, a planiran je i niz bilateralnih susreta sa zvaničnicima nekoliko zemalja na marginama ovog skupa.

VUČIĆ SE OPROSTIO OD KISINDŽERA: „Uveren sam da će snaga njegove reči ostati inspiracija svima koji se bore za mir“

Organizatori Samita se nadaju da će COP28 uspeti da održi u životu cilj ograničavanja dugoročnog rasta globalne temperature na 1,5 stepeni Celzijusa, na šta je pristalo skoro 200 zemalja u Parizu 2015. godine.

Diskusije, koje će se voditi na COP28, obuhvatiće sve od rešavanja pitanja emisija štetnih gasova koji nastaju u poljoprivredi, preko sigurnosti zaliha hrane do načina na koji se zemlje mogu prilagoditi vremenskim ekstremima dok se planeta Zemlja zagreva zbog upotrebe fosilnih goriva.

U fokusu će biti finansiranje klimatskih promena za ranjive zemlje, obećanja koja se odnose na smanjenja emisija štetnih gasova, kao i postepeno ukidanje fosilnih goriva.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter