Izvor: Tanjug
03.02.2023 u 20:23
0

PREDSEDNIK VUČIĆ JASNO STAVIO DO ZNANJA KAKO STOJE STVARI: „Ne sanjaje opasne snove“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić upozorio je danas u Skupštini Srbije poslanika i predsednika Partije za demokratsko delovanje Šaipa Kamberija da ne sanja opasne snove i da nijednog trenutka na pomišlja da Albanci u Preševskoj dolini mogu da urade ono što su uradili posle 2000. godine.

Kamberi je u govoru rekao da Srbi imaju problem sa prihvatanjem realnosti, a Vučić mu je na to rekao da je on megafon Aljbina Kurtija.

– Ono što on govori to je politika Aljbina Kurtija, a ne nekog drugog, rekao je Vučić koji je ocenio da je Kamberijev govor bio jeftin trik kojim je pokušao da izjednači prava Srba na KiM sa Albancima u Centralnoj Srbiji.

„BESKRAJNO PONOSNA NA ŠEFA DRŽAVE“: Premijerka Brnabić poručila da treba poslušati obraćanje Aleksandra Vučića Kamberiju

– To je toliko loš trik, to ne može da se poredi i ne liči, niti su to dve države, niti imaju isti pravni status, niti imaju istu poziciju u pregovaračkom procesu, odnosno jedna uopšte ne postoji u pregovaračkom procesu, naglasio je Vučić.

On je poručio Kamberiju da prestane da sanja te „puste snove“ o izjednačavanju pozicije, baš kao što je to, naglasio je, bezbroj puta rekao njegovom šefu, ali i Evropljanima koji su tu bili prisutni. Dodao je da je loše kada neko ovde govori Srbima da ne sanjaju snove koji su nerealni i zato ga je zamolio da to ne čini sa Albancima i da im saopšti šta je realnost, a ne da maštaju o nečemu što ne mogu da dobiju i nikada neće dobiti.

– I nikakvih iluzija po tom pitanju nemojte da imate. A moja vrata su uvek otvorena za svaku vrstu razgovora, vi ste građani Srbije, imate mnogo prava, nema napada na vašu decu kada slavite Bajram. Ponosan sam na to što tamo gde mi imamo vlast ponašamo se mnogo drugačije prema vama nego tamo gde vaš mentor ima vlast prema srpskom narodu, istakao je Vučić.

On je zatim pročitao tekst u kojem je Šaip Kamberi zatražio od organa Albanije i tzv. Kosova da budu više prisutne u toj, kako je napisao, albanskoj zemlji koja je pod okupacijom genocidaša. Kamberi je tu pomenuo i da je Srbija fašistička država i da je Albancima ugrožen biološki opstanak. Ukazao je na „genocidno delovanje organa Srbije i da je stoga potrebno jače povezivanje dveju albanskih država sa Dolinom“. Vučić je nakon čitanja pisma rekao da nema problem da svako izgovori šta želi.

– Ponosan sam na zemlju, koja vas hlebom hrani, a u kojoj možete da izgovorite takve gadosti. To znači da smo demokratska zemlja i da smo ozbiljna zemlja. Samo vas upozoravam da ne mislite da vam je vreme da ne činite onakve stvari kakve ste radili iza 2000 godine. Samo vas molim. A pričajte šta hoćete, Srbija je demokratska zemlja i to će da istrpi. Ne sanjajte snove koji bi bili opasni, uvek za nas opasni, a nisu dobri ni za vas, istakao je Vučić.

Istakao je da želi kompromis i razgovore, jer smatra da je to dobro i lekovito za odnose Srba i Albanaca, kao i da je Kamberi je u pravu da mi Srbi ne razumemo uvek realnost, ali ni je ne razumeju ni Albanci.

– Oni će uvek, kada govore o prošlosti, pominjati porodicu Bogujevci, s pravom, ali neće pomenuti ubijenu porodicu Šutaković, otete 12-č. juna 99. Ne interesuje ga taj deo realnosti kao ni nas da slušamo o stradanju nekih drugih naroda. Na žalost, rekao je Vučić.

Na konstataciju Kamberija da je rekao da bi Kurti trebalo da je i dalje u srpskom zatvoru, Vučić je odgovorio da to nikada nije rekao.

– Rekao sam da su neki drugi pustili Kurtija 2001, a da nisu imali pravnog osnova za to, ovi koji mi drže pridike o patriotizmu. Njihov glavni šef ovde kaže da su pustili Kurija, Mazrekua i još 1.800 terorista da otople odnose sa Zapadom, a nije bilo pritiska, poručio je predsednik Srbije.

On je zapitao Kamberija od koga želi da spase svoj narod.

– Vi ste ovu državu, od koje dobijate hleb, koja vam daje pare, izgradila porodilište, puteve i prugu nazvali fašističkom. Što to ne kažete u parlamentu? Od te države fašističke genocidaša tražite da vam stalno daje pare i da se ponaša drugačije, zaključio je Vučić.

On je na kraju poručio Kamberiju da ne brine, jer će, kaže, rešiti problem u Bujanovcu uz pomoć investicija, te dodao da se gradi brza pruga do Preševa.

– A moja vrata su uvek otvorena za svaku vrstu razgovora, vi ste građani Srbije, imate mnogo prava, nema napada na vašu decu kada slavite Bajram. Ponosan sam na to što tamo gde mi imamo vlast ponašamo se mnogo drugačije prema vama nego tamo gde vaš mentor ima vlast prema srpskom narodu, poručio je Vučić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter