Izvor: Tanjug
25.09.2022 u 21:44
0

Predstavnici Srpske liste ogorčeni zbog novog upada na sever Kosova i Metohije: „Zahtevamo hitnu i odlučnu reakciju komande KFOR na ovu provokaciju!“

Nelegalni upad pripadnika Bezbednosnih snaga Kosova na teritoriju opštine Zubin Potok je grubo kršenje sporazuma iz 2013. godine, čiji je garant NATO, a kojim se garantuje da nikakve naoružane formacije Prištine ne mogu upadati u srpske opštine na severu bez odobrenja gradonačelnika ovih opština i komandanta KFOR, šaopštila je večeras Srpska lista.

“Srpska lista odgovorno tvrdi da naši gradonačelnici nisu odobrili ovo brutalno kršenje sporazuma i ugrožavanje mira na ovim prostorima, te zahtevamo hitnu i odlučnu reakciju komande KFOR na ovu provokaciju“, navodi se u saopštenju.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Iz Srpske liste dodaju da su, u trenutku kada Priština nastoji da militarizacijom severa i zveckanjem oružjem okupira opštine na severu, ovakvi incidenti nedopustivi i zahtevaju reakciju svih koji su odgovorni za sigurno i bezbedno okruženje svih građana, a pre svega KFOR, EULEKS i UNMIK.

“Očigledno da Aljbin Kurti u trenutku kada njegov plan o registraciji ne prolazi među Srbima, pokušava da zastraši mirne i čestite srpske građane u opštinama na severu i podizanjem tenzija skrene pažnju javnosti sa gorućih problema koji se gomilaju u Prištini“, navodi se u saopštenju.

Petković osudio upad takozvanih KBS u Zubin Potok: „Novi u nizu poteza koji Aljbin Kurti povlači u cilju izazivanja tenzija, sukoba i destabilizacije prilika na terenu“

Srpska lista, kako se dodaje, još jednom poziva nadležne da preventivmo deluju, a Kurtija upozore da se ovakvo ponašanje neće tolerisati.

Neodgovorno ponašanje u ovim trenucima zarad sticanja jeftinih političkih poena je odlika nesposobnih političara i manipulatora kakvi se trenutno nalaze na čelu institucija u Prištini, dodaje se u saopštenju.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter