Izvor: Informer
24.02.2024 u 20:24
4

PRIJATELJ SE U NEVOLJI POZNAJE! PREDSEDNIK VUČIĆ pohvalio KINU koja je najviše SRBIJI POMAGALA u NAJTEŽIM TRENUCIMA

Kina je pravi prijatelj Srbije, a narodi dve zemlje uvek su održavali dobre odnose, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u intervjuu za „China Media Group“ u Beogradu.

– Kada je Srbija bila u teškoćama, najviše nam je pomogla Kina, kako se kaže, prijatelji se poznaju u nevolji – rekao je Vučić.

Vučić je demantovao takozvanu „teoriju kineske dužničke zamke“ i zahvalio Kini na podršci razvoju Srbije kroz inicijativu „Pojas i put“.

Povodom sporazuma o slobodnoj trgovini između Kine i Srbije koji je potpisan u oktobru prošle godine, predsednik Srbije je rekao da je uveren da će taj dokument Srbiji doneti bezbroj novih mogućnosti i da će biti podjednako koristan za Kinu, ali će biti od većeg značaja za Srbiju.

– Sporazum će otvoriti ogromno tržište za poljoprivredne proizvode, poput kvalitetnog srpskog vina. Istovremeno ćemo moći da uvozimo i kineske proizvode po nižim cenama. Sve više kineskih kompanija i običnih ljudi dolaziće kod nas radi saradnje između kompanija i razmene kadrova, otvarajući nova vrata za razvoj Srbije – rekao je Vučić.

On je još jednom zahvalio predsedniku Kine Si Đinpingu što je pristao da potpiše ovaj sporazum koji omogućava obema stranama da unaprede saradnju.

– Nadam se da možemo postići više u budućnosti – zaključio je Vučić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

4 thoughts on “PRIJATELJ SE U NEVOLJI POZNAJE! PREDSEDNIK VUČIĆ pohvalio KINU koja je najviše SRBIJI POMAGALA u NAJTEŽIM TRENUCIMA”

  1. I mi smo prigrlili Kinu još onda kada se pričalo o Kanalu do Soluna . Prva sam bila za to iako je to možda neizvodljivo ali bila sam za to i zbog Kine a i nama je tada trebao prijatelj , bili smo u okruženju sa neprijateljima i domaćim i okolnim i belosvetskim .
    Sećam se našeg ambasadora tada u Kini i on je mnogo doprineo boljoj saradnji Kine i Srbije , Kina mora da pazi na svoje bogate ljude sa kim se udržuju , sa kim stvaraju nove korporacije , nije sve u novcu a tako ih može tzv zapad mic po mic uvući u svoje loše društvo .

    2
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter