Izvor:
27.11.2016 u 21:37
0

PROTEST VOJNOG SINDIKATA POLITIČKI INSTRUISAN? Sindikat odbrane Srbije osuđuje protest, ono što rade štrajkači je UZNEMIRAVAJUĆE!

Sindikat odbrane Srbije saopštio je danas da njihovi članovi nisu podržali današnji protest u organizaciji Vojnog sindikata Srbije, jer je, moguće, imao i političke, a ne samo sindikalne motive.

Osim toga, činjenica da vojska i policija izlaze na ulice Beograda da demonstriraju dovodi do uznemirenja građana i unosi nestabilnost, saopštio je taj sindikat.

Kako kažu, iako smatraju da ima zahteva Vojnog sindikata Srbije koji su opravdani, ne odobravaju način njihovog delovanja, pogotovo kada na ulicama Beograda "demonstriraju snage bezbednosti naše države".

– To sigurno ne doprinosi poboljšanju materijalnog položaja pripadnika vojske, a nisu isključeni ni politički motivi ovakvog okupljanja – stoji u saopštenju.

Navode i da, iako je Ministarstvo odbrane prihvatilo većinu zahteva Vojnog Sindikata Srbije, taj sindikat članstvo poziva čak i na ''ukidanje Ministarstva i Generalštaba''.

– To je nedopustivo i nanosi ogromnu štetu sistemu odbrane – smatraju u Sindikatu odbrane Srbije.

Dodaju da sindikati treba da se bave sindikalnim pitanjima, ali da im to ne daje pravo da se svojim istupima u javnosti pitaju "ko vodi izvršnu politiku u Srbiji, Vlada ili stranci čiji se nalozi bespogovorno izvršavaju i ako su u suprotnosti sa zakonima i interesima Srbije".

Takve izjave, navode, ulaze u domen unutrašnje i spoljne politike, a to ne postoji ni u jednom statutu bilo kog sindikata.

– Mišljenje Sindikata odbrane je da naši pripadnici ne podrže protest, jer se predstavnici Vojnog sindikata Srbije nisu udostojili ni da, makar formalno, ako ne direktno, zatraže podršku, ne samo od našeg, već i od ostalih sindikata koji deluju u sistemu Ministarstva odbrane i VS – navodi se u saopštenju.

Članovi Vojnog sindikata Srbije održali su danas protest u Beogradu nezadovoljni što, kako tvrde Ministarstvo nije prihvatilo njihove zahteve o poboljšanju materijalnog položaja pripadnika VS.

Tanjug
Foto: Facebook/Министарство-одбране-и-Војска-Србије

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter