Izvor: novosti
21.08.2022 u 13:48
0

PRVO OBRAĆANJE VUČIĆA NAKON BRISELA: Rešili su da kao veliku poslednju kost u grlu proteraju Srbe sa Kosova i Metohije!

Predsednik Srbije  Aleksandar Vučić obraća se javnosti.

– Još od 1999. godine kada Kumanovskim sporazumom i rezolucijom 1244 su proterane snage bezbednosti sa Kim provodi se teror nad srpskim stanovništom i to je rezultiralo progonom više od 200.000 ljudi i njima su oteti stanovi, kuće, mnogi od njih su ubijeni – rekao je Vučić i dodao da od tada traje teška i mukotrpna borba za opstanak srpskog naroda na KiM.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Završen sastanak Vučića sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije!

– Trudili smo se da od 2013. kroz Briselski sporazum koji nije bio lagan da dobijemo mir i obezbednimo sigurnost za Srbe na KiM. Međutim, iz sporazuma je neretko uzimano nešto što bi nekome drugom odgovaralo i uvek su za to dobijali zeleno svetlo iz Kvinte, ali zajednica srpskih opština nikada nije ispunjena.

– Rešili su, kaže Vućić, da, kao veliku poslednju kost u grlu proteraju Srbe sa KiM.

– Želim zbog sveta da kažem da smo imali četiri osnovna zadatka. Prvi je bio da uradimo sve što možemo da sačuvamo mir, drugi, morali smo da izbegnemo sveopštu osudu zapada. Pod tri, morali smo, što je za nas bilo veoma važno, da brinemo o tome kako će to u svim delovima sveta da izgleda. Pod četiri, da obezbedimo opstanak našeg naroda na KiM.

– Posle svih pretnji albanskog rukovodstva zavladao je strah. U skladu sa tim, naše je bilo da danas kažemo ljudima, iako znamo koliko je to danas teško, u uslovima koji više nisu hipotetički, mi nemamo kud, saterani smo u ćošak i naša ključna poruka je bila: „Šta god bilo, kako god bilo, izbegličke kolone neće postojati i sačuvaćemo naš narod i od pogrona i pogroma“.

Ovo je prvo obraćanje predsednika nakon poslednje runde dijaloga Beograda i Prištine na najvišem nivou, u četvrtak u Briselu, koja nije donela rezultat.

Vučić je u četvrak iz Brisela poručio da je to bio težak dan za Srbiju, kao i da će nastaviti da se bori za mir i stabilnost.

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković najavljujući današnje obraćanje predsednika, rekao je da će to biti „jedno njegovih od najznačajnijih obraćanja“, u kojem će govoriti o ponašanju Kurtija u Briselu kao i o aktuelnoj situaciji, dijalogu, predlozima.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter