Izvor: NOVOSTI ONLINE
21.08.2022 u 14:04
0

VUČIĆ O BRISELSKIM PREGOVORIMA: Albanci su uvek imali podršku Kvinte! Priština je tražila razgovor o generalnom sporazumu od šest tačaka koje uključuju i ratnu odštetu koju Srbija treba da plati!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u svom prvom obraćanju javnosti nakon povratka iz Brisela je rekao o pregovorima:

– Želim zbog sveta da kažem da smo imali četiri osnovna zadatka. Prvi je bio da uradimo sve što možemo da sačuvamo mir, drugi, morali smo da izbegnemo sveopštu osudu zapada. Pod tri, morali smo, što je za nas bilo veoma važno, da brinemo o tome kako će to u svim delovima sveta da izgleda. Pod četiri, da obezbedimo opstanak našeg naroda na KiM.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Završen sastanak Vučića sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije!

– Posle svih pretnji albanskog rukovodstva zavladao je strah. U skladu sa tim, naše je bilo da danas kažemo ljudima, iako znamo koliko je to danas teško, u uslovima koji više nisu hipotetički, mi nemamo kud, saterani smo u ćošak i naša ključna poruka je bila: „Šta god bilo, kako god bilo, izbegličke kolone neće postojati i sačuvaćemo naš narod i od pogrona i pogroma“.

Kako kaže Vučić, Albanci su, a nikome nije jasno zašto, rešili da sprovode jednostrane akcije.

– Uvek su za to manje ili više dobijali podršku Kvinte. Onda su rekli „mi hoćemo da promenimo tablice“.

Kako je rekao predsednik, predlog naše delegacije bio uvođenje statusno neutralih tabli.

– Došli smo u Brisel, Aljbin Kurti je rekao da svi moraju imati RKS tablice. Šta god da se desilo, mi kažemo dajte nam KS table, oni hoće da ukinu… Mi smo rekli nema problema, dajte im KS table, kao opareni su skočili sa „nećemo statusno neutralne table“.

Kako je naveo, njima je jedino stalo da se uništi životi Srba na Kosovu i Metohiji i da je jedini smisao „mučenja našeg naroda na Kosovu i Metohiji njegovo konačno proterivanje.

Prištinska strana je, navodi Vučić, tražila razgovor o generalnom sporazumu od šest tačaka, među kojima je razmatranje i prethodnih dogovora.

1 Generalni principi bilateralnih odnosa

1. a. Generalno priznanje

1. b. Ulazak u sve međunarodne organizacije

2. Rešavanje problema iz prošlosti

2. a. Nestalih

2. b. Rešavanje problema silovanih

2. c. Raseljena lica

2. d. Uništenje privatne svojine i vraćanje otetih artefakata

2. e. Ratna odšteta koju Srbija treba da plati

3. Saradnja u budućnosti

4. Poštovanje albanske manjine u Srbiji

5. Ponovno razmatranje prethodno dogovorenih sporazuma

6. Konačni dogovori

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter