Izvor: BSC Happy-Alo
16.02.2024 u 10:48
0

RAZGOVARAĆEMO SA SVIMA KOJI VOLE SRBIJU: Vučević otkrio ko bi sve mogao da uđe u pokret za državu

Predsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević otkrio je ko bi sve mogao da bude deo širokog patriotskog pokreta koji je najavio predsednik Aleksandar Vučić.

On je izjavio, komentarišući planove u vezi sa formiranjem Pokreta za narod i državu, da ne može da govori detaljnije od onoga što je najavljeno, osim da se očekuju razgovori sa svima koji Srbiju vide kao slobodnu i nezavisnu državu.

– Sa različitim političkim strankama, grupama, pojedincima, udruženjima građana. Svima onima koji vole pre svega Srbiju, za koje je Srbija slobodna i nezavisna država, suverena, koja donosi sopstvene odluke, odnosno odluke u sopstvenom interesu, državnom, narodnom i nacionalnom, mogu i treba da budu deo tog pokreta, odnosno da budu deo dijaloga, razgovora koji će nas voditi ka stvaranju pokreta – rekao je Vučević za medije.

On je kazao da SNS koji predstavlja pruža apsolutnu podršku predsedniku Republike za formiranje tog pokreta. Na pitanje da li očekuje da će socijalisti biti u tom pokretu, Vučević je rekao da očekuje da se predsednik SPS-a izjasni po tom pitanju.

Svrha formiranja pokreta, objasnio je Vučević, jeste jači politički blok koji treba da sačuva državu.
– Taj pokret je u stvari ideja, on je inicijativa – istakao je Vučević.

Naveo je i da u ovom trenutku nema nekog statuta ili nekog potpuno definisivnog programa:
– Vučić ima tu inicijativnu ideju, da se ujedine svi koji žele Srbiju kao slobodnu i nezavisnu državu. Bez obzira na to da li sve isto gledamo, da li o svemu isto mislimo.

Kada je reč o jedinstvu vladajuće većine u Skupštini grada Beograda, Vučević je rekao da će se to da li ga ima videti 19. februara i da su šanse pola-pola da se formira nova većina ili da nema nove većine i da se ide na nove izbore:
– Neće ni to biti tragedija. Šta je izvesnije možda u tom trenutku? Kada vam kažem da je pola-pola, ali ne mislim kladioničarski, nego prosto taj politički proces. Ima razgovora, ima nekih informacija, poruka i ovakvih i onakvih. Mi smo spremni kao SNS da sa socijalistima i eventualno još jednom odborničkom grupom napravimo većinu. Ako nema te želje, ako oni misle da ne treba da se formira većina, ako ne žele da budu deo većine, idemo na izbore.

Istakao je da misli da to odlaganje nije dobro za Beograd zato što će biti novih par meseci sa privremenim organom i možda sa gubitkom nekog ritma koji bi glavni grad morao da ima, pre svega po pitanju ekonomije i očekivanja građana.

Dodao je da neće biti formiranja Skupštine grada po svaku cenu, već da će ili biti političkog dogovora, legalnog i legitimnog, ili nema većine i ide se na nove izbore. Na pitanje da li vidi sebe na mestu premijera u novoj vladi, Vučević je kazao da on vidi, pre svega, Srbiju kao slobodnu državu i da je tu ako može nešto pomoći u toj politici:

– Ako ne mogu da doprinesem, opet ću da navijam i da nešto radim da bi Srbija bila slobodna i nezavisna država. Ne mislim da je najvažnija neka formalna pozicija. Svestan sam i svog znanja i neznanja, kao i svoje energije ili manjka energije i ne zanosim se u smislu da mogu sve da radim, jer ne znam sve da radim, ali neke stvari koje mogu pomoći i ako se proceni da sam koristan, tu sam.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter