Izvor: BSC Happy
16.02.2024 u 08:46
0

GORAN VESIĆ ZA HAPPY TV: Ministar otkrio kada će biti završena BRZA PRUGA Beograd-Budimpešta

U Orašcu je juče održana centralna državna ceremonija povodom Dana državnosti Srbije koju je predvodio potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane, kao izaslanik predsednika Republike, Miloš Vučević.

Predsednik Aleksandar Vučić uručio je sinoć na svečanoj ceremoniji u Predsedništvu više od 100 odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, se gostujući u emisiji „Dobro jutro Srbijo“ osvrnuo na ovaj važan dođađaj i preneo svoje utiske o proslavi velikog državnog praznika.

– Srbija je dostajnstveno proslavila svoj Dan državnosti. Ove godine je bilo mnogo više manifestacija od one tradicionalne u Orašcu, koja se održava svake godine. Ove godine smo imali fantastičan vatromet i čitav niz izložbi koje govore o razvoju naše zemlje i tome kako je Srbija postala nezavisna država. Ja sam imao priliku da otvorim jednu do njih. To je izložba Vase Pomorišca u Galeriji Matice srpske u Novom Sadu. Postavljena je jedna slika koja je otkupljenja  – rekao je Vesić.

On je istekao da se ekonosmka snaga Srbije ne ističe samo izgradnjom puteva, saobraćajnica, jačanju vojske, već i time kako jačamo našu kulturu i kulturno blago.

On je otkrio i do kada se očekuje da će biti završena brza pruga od Beograda do Budimpešte.

– Kao što znate završili smo prugu između Beograda i Novog Sada. Ona je dužine 176 km. Sada završavamo 108 km do Subotice, naši prijatelji iz Mađarske  će zavrsiti još 166 km i mi ćemo već imati brzu prugu od Budimpešte do Beograda do 2027. godine. Počinjemo da gradimo i brzu prugu prema Nišu, 230 km, uskoro ćemo imati prve tendere za nadzor i izvođenje. Radi se do Brestovca 23 km, i do Prešava nam ostaje još 135 kilometra. Makedoncioma ostaje do Skoplja još da urade 135 kilometra. Vlade Severne Makedonije i Srbije su potpisale sporazum i mi ćemo zajednički nastupiti pred EU- rekao je Vesić.

On je još  rekao da se Srbija nalazi pod snažnim međunarodnim pritiskom u vezi sa Kosovom i Metohijom i da se od nas traži da priznamo samoproglašenu nezavisnost te teritorije koju, kako je istakao, nećemo priznati, jer je KiM deo Srbije. Osim toga, naveo je da se deo opozicije u našoj zemlji otvoreno stavio u službu određenih krugova međunarodne zajednice koji vrše taj pritisak, kao i da imamo deo opozicije kojima je Evropski parlament važniji od srpskog.

-Poštuju Evropski parlament, ali ne i srpski, u kojem nisu u stanju ni da polože zakletvu ispred grba i zastave svoje zemlje, već to učine u holu parlamenta i polože je u direktnom prenosu opozicionih medija pred Draganom Šolakom- rekao je Vesić gostujući na TV Hepi.

On je dodao da deo opozicije traži da se uvedu sankcije Srbiji i da joj se ukinu sredstva iz pristupnih fondova, što znači da oni traže zaustavljanje infrastrukturnih projekata kao što je, na primer, izgradnja brze pruge između Beograda i Niša.

– Imate lobiste poput Andreasa Šidera, koji je Kurtijev lobista i radi za njega, ali i simbol korupcije u Austriji, pošto mu je supruga podnela ostavku 2017. u Beču zbog korupcionaške afere sa ‘Simensom’ za opremanje zdravstvenih ustanova. Sud u Beču je 2022. poništio sve ugovore koje je njegova supruga potpisala. Šider i njegova supruga su simbol korupcije u Austriji, ali zato on deli lekciji Srbiji, predlaže majke Srebrenice za Nobelovu nagradu, podržava Kurtija u svakoj akciji protiv Srba. Takva osoba je ikona za deo naše opozicije- rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, kada se sve to ima u vidu, potpuno je prirodno to što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić predložio da se sve političke snage koje su patriotske, žele dobro Srbiji i kojima je Srbija iznad ličnih i stranačkih interesa ujedine u jedan pokret, jer je Srbiji neophodno da ima jedinstvo oko najvažnijih državnih pitanja.

-Možemo da se razlikujemo oko mnogih tema, ali kada su u pitanju KiM, nezavisnost Srbije i naša neutralnost ne treba da se razlikujemo, jer su to pitanja koja treba da budu nacionalna i oko kojih treba da se okupljamo- istakao je Vesić. On je dodao da je to razlog zašto je predsednik Vučić predložio osnivanje ovog pokreta koji je, kako ističe, otvoren za sve političke stranke i pojedince.

-SNS će sasvim sigurno biti deo tog pokreta, videćemo koje još stranke, ali u svakom slučaju to je mesto okupljanja za Srbiju kako bi svi ljudi koji žele dobro našoj zemlji bili na jednom mestu- rekao je Vesić.

Naveo je da taj pokret neće biti politička stranka, već se osniva da bi se različite političke stranke i pojedinci koji ne žele da budu u političkim strankama okupili oko jednog ili više ciljeva. Kazao je da neki pokreti mogu da imaju organe, a neki ne i da to zavisi od toga kakav će biti dogovor, ali da su suštinski pokreti uvek kratkoročne forme osnovane radi ispunjenja nekih ciljeva, za razliku od političkih stranaka koje su trajne i postoje da bi sprovodile svoje političke programe i učestvovale na izborima.

-Pokret može i ne mora da učestvuje na izborima kao koalicija više stranaka, to nije nemoguće, ali suštinski razlog osnivanja ovog pokreta je upravo to da se svi koji misle dobro Srbiji okupe na jednom mestu i da naša snaga bude veća, s obzirom na to da imamo sinhronizovanu akciju napada spolja i iznutra, dela opozicije koji misle da Srbija treba da stane, da se prekinu svi projekti i da građani ne treba da imaju radna mesta ne bi li oni u tom haosu nekako uspeli da dođu na vlast- rekao je Vesić.

 

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter