Izvor: Tanjug
01.06.2022 u 15:48
0

RAZGOVOR SA RUSKIM AMBASADOROM O KIM Petković upoznao Bocan-Harčenka o stanju dijaloga Beograda i Prištine! (FOTO)

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković razgovarao je sa ambasadorom Ruske Federacije u Republici Srbiji Aleksandrom Bocan-Harčenkom o toku dijaloga Beograda i Prištine i političko – bezbednosnoj situaciji u pokrajini.

Petković je naglasio da je srpska strana na sastancima u Briselu uvek pokazivala konstruktivnost, što potvrđuje i činjenica da je Beograd ispunio sve preuzete obaveze iz dijaloga, dok prištinska strana više od devet godina odbija da ispuni dogovore o formiranju Zajednice srpskih opština, ali i brojne druge sporazume, istakao je direktor Petar Petković.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

I pored stalnih opstrukcija Prištine, Beograd i dalje smatra da se sva otvorena pitanja mogu rešavati jedino mirnim putem i dijalogom i na tome će nastaviti da insistira, iako je odbijanje prištinske strane da ispuni preuzete obaveze velika prepreka i izazov u procesu normalizacije odnosa, istakao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Petković je skrenuo pažnju na povećan broj incidenata koji se gotovo svakodnevno dešavaju u našoj južnoj pokrajini, sve učestalije skrnavljenje pravoslavnih crkava, napade na Srbe i njihovu imovinu što pokazuje da kod prištinskih političara ne postoji ni minimum dobre volje za građenje međusobnog poverenja, mira i suživota na prostoru Kosova i Metohije.

Patrijarh Porfirije sa decom sa KiM i iz Crne Gore: „Radujem se što ćete učestvovati u molitvenoj litiji“ (VIDEO)

Na kraju razgovora, Petković je zahvalio ruskom ambasadoru na otvorenom i iskrenom razgovoru i kontinuiranom razumevanju da je jedino u okviru dijaloga moguće postizanje kompromisnog rešenja i normalizacija odnosa Beograda i Prištine.

Foto KKIM

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter