Izvor: alo
28.03.2024 u 20:22
2

PONOVO NEDOVOLJNO GLASOVA: Ponovo NEMA sednice Saveta bezbednosti UN o NATO agresiji na SRJ

Sednica Saveta bezbednosti UN povodom 25. godišnjice početka agresija NATO-a na SR Jugoslaviju održava se danas

Zamenik stalnog predstavnika Ruske Federacije pri UN Dmitrij Poljanski saopštio je:

– Ponovo smo zatražili sednicu Saveta bezbednosti UN o agresiji NATO-a na Jugoslaviju. I posle dana žestokog otpora naših protivnika, obezbedili smo da Japan, predsedavajuća zemlja, ipak zakaže sednicu za 15 časova po njujorškom vremenu (20 časova po srednjeevropskom) 28. marta – napisao je Poljanski na svom kanalu na mreži Telegram, prenela je agencija RIA.

Na sednici SB UN održanoj 25. marta, na dnevni red nije stavljeno NATO bombardovanje SRJ jer je 12 članica tog tela bilo uzdržano po tom pitanju, a tri – Rusija, Kina i Alžir jedine su bile za održavanje te sednice.

U toku je proceduralno glasanje o tome da li će tema NATO agresije biti stavljena na dnevni red.

  • Za: 6
  • Protiv: 0
  • Uzdržani: 9

Dnevni red nije usvojen jer nije ostvaren dovoljan broj glasova. Sednica neće biti održana.

Francuska je protiv

Francuski predstavnik opet se protivi zahtevu da se govori o NATO agresiji na SRJ, navodeći da se ne radi o „aktuelnoj krizi“.

Poljanski odgovorio Francuzu

Poljanski je rekao da je Francuska pokušava sve da dovede u zabludu pred kamerama, poput laži na prošlom zasedanju kad je francuski predstavnik lažno tvrdio da se Rusi nisu konsultovali sa predstavnicima srpske strane o održavanju sednice.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “PONOVO NEDOVOLJNO GLASOVA: Ponovo NEMA sednice Saveta bezbednosti UN o NATO agresiji na SRJ”

  1. Ma sta vas cudi sto nece da glasaju za..pa oni nas gadjali, ubijali a aad ce da priznaju? I kakva pomoc ftancuske vise da se pominje..dali nam granate drugog kalibra namerno, nisu hteli da dodju po srpsku vojsku dok nije intervenisao Ruski car..i dabogda ih pojeli i unistili oni crnci iz kolonija do poslednjeg francuza

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter