Izvor: BSC Happy
01.03.2024 u 09:41
0

UŽIVO SEDNICA SKUPŠTINE GRADA SE ODLAŽE ZA JOŠ DVA DANA! ŠAPIĆ se obraća medijima – otkrio zbog čega odlaganje

Danas je "dan D" za formiranje vlasti u Beogradu. Pre deset dana nije bilo kvoruma za održavanje ove sednice, te je predsednik privremenog organa grada Beograda odlučio da se sednica odloži za 10 dana, a u slučaju da ni danas ne bude kvoruma ili se skupština Grada ne konstituiše, postoji rok od još dva dana za taj čin.

Medijima se obraća predsednik privremenog organa grada Beograda Aleksandar Šapić.

– Došli smo u situaciju da se preispituju stavovi da li Nestorović jeste legitiman posle onoga što se desilo. Premijerka Brnabić smatra da bi trebalo da se formira većina sa gospodinom Jerkovićem i da se ova agonija okonča. Oni su mu oduzeli sav kredibilitet i legitimitet. Smatram da je nije nelegitimno i tako funckioniše srpska politička scena. Mislim da nije nemoralno sklopiti većinu sa onima koji bi da podrže našu politiku. Odlučili smo zato da pomerimo za još dva dana – istakao je Šapić.

On je rekao da će do nedelje biti doneta konačna odluka o novoj vlasti u Beogradu i da će vlast sve učiniti kako bi sprečila pripremljeni haos opozicije

– U nedelju, do 12 časova uveče ističe rok, zauzećemo naš konačan stav, situacija je daleko komplikovanija nego što je to delovalo na početku. Poslednji izveštaj ODIHR-a je iziritirao ovaj deo opozicije. Neće da se pomire sa tim i izgleda da su spremni na ozbiljnije konsekvence, koje mi moramo da sprečimo. Mi ne smemo da dozvolimo urušavanje države i ustavno-pravnog poretka. Tako ulazimo u suprotnom u anarhističko društvo. Mi to nećemo dozvoliti, naši građani će sigurno mirno spavati. Imaćemo zajednički i jedinstven stav šta ćemo uraditi – zaključio je Šapić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter