Izvor: Novosti
06.08.2021 u 17:33
0

SKANDALOZNI POTEZ PRIŠTINE: Skupština odbacila Rezoluciju o sprovođenju Vašingtonskog sporazuma!

Rezolucija kojom se pozivala tzv. kosovska vlada da sprovede Vašingtonski sporazum postignut 4. septembra 2020. godine u Beloj kući i pripremi akcioni plan nije dobila većinu glasova. 

Za nju su glasali samo poslanici opozicije, njih 24, dok je 57 poslanika vladajuće većine bilo uzdržano.

VAŽNO:

U EMISIJI „POSLE RUČKA“: Apel NEVINOG ČOVEKA osuđenog na 20 godina robije:“Sve mi je smestila zbog ljubomore!“

ISPRAĆAJ LAZANSKOG NA VEČNI POČINAK: Sahranjen veliki čovek i novinar – prisustvovao veliki broj ljudi, među njima i Milomir Marić i predsednik Vučić (FOTO)

VUČIĆ: Napadi na srpske svetinje na KiM apsolutno su nedopustivi!

STRAVIČNI DETALJI KRIVIČNIH DELA BELIVUKOVOG KLANA: Šejić štapom za bilijar SILOVAO NAVIJAČA?!

Vašingtonski sporazum, koji su odvojeno potpisali predsednik Srbije Aleksandar Vučić i bivši premijer tzv. Kosova, Avdulah Hoti, u prisustvu bivšeg predsednik SAD Donalda Trampa, predvideo je niz tačaka za ekonomsku normalizaciju, uključujući i studiju izvodljivosti za jezero Gazivode.

Sporazumom je, pored ostalog, predviđeno da Srbija na godinu dana obustavi kampanju sprečavanja i povlačenja priznanja tzv. Kosova, a zauzvrat, Kosovu je zabranjena prijava za članstvo u međunarodnim organizacijama u istom periodu.

PROČITAJTE JOŠ:

VREME JE ZA NOVE MERE? Dr Kon: Za očekivati je da imamo uskoro 1000 ZARAŽENIH!

VUČIĆ NA PRIJEMU POVODOM DANA RUDARA: Vi ste naše heroine, hvala vam za težak i odgovoran rad – BEZ VAS NE BISMO MOGLI (VIDEO)

DANAS DRUGI KRUG ISPLATA POMOĆI: Evo koliko novca ko dobija!

Sporazum se odnosi i na pronalaženje i identifikovanje nestalih, kao i na vraćanje raseljenih.

Vašingtonski sporazum predviđa, između ostalog, izgradnju putnih i železničkih veza, kao i da takozvano Kosovo postane deo inicijative „mini Šengen“.

Premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti izjavio je ranije da ne prihvata Vašingtonski sporazum i da ga smatra neustavnim.

Kurti je tokom rasprave u skupštini optužio prethodnog premijera Avdulaha Hotija za potpisivanje sporazuma, navodeći da je počinio protivustavan čin kada je obećao jednogodišnji moratorijum na apliciranje u međunarodnim organizacijama.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter