Izvor: BSC Happy
04.12.2023 u 21:26
0

SLAVENKO TERZIĆ U „ĆIRILICI“: BIZMARK je rekao „NE POSTOJI ALBANSKA NACIJA“ – NEMAČKI IZVORI su pokazali koji narod je imao APSOLUTNU VEĆINU na KIM!

U jeku antisrpske retorike i delovanja, lepi nam se žig naroda, čije bi se pripadnosti trebalo stideti, po načelima onih koji su Srbiju oduvek gledali kao najvećeg neprijatelja. Sme li se biti Srbin? - tema je večerašnje "Ćirilice", a Milomir Marić će uz tradicionalno "Dobro veče, Ćirilica", pozdraviti sledeće sjajne goste: Slavenko Terzić, Slobodan Reljić, Filip Rodić, Goran Šarić i Miroslav Jovanović.

Slavenko Terzić je u nekoliko minuta objasnio kome pripadaju Kosovo i Metohija 

– Kosovo i Metohija je okupirani deo Republike Srbije. Nisu oni tada (Albanci na Berlinskom kongresu 1878. godine) tražili državu. U vreme Velike istočne krize, rat Srbije i Turske, Crne Gore i Turske, Rusije i Turske – na nagovor britanske i austrougarske diplomatije, Albanci se obraćaju Berlinskom kongresu. Bizmark kaže: „Es gibt keine albanische nation“ – Ne postoji albanska nacija. To je nemački izvor. Ne postoje kao konstituisana nacija. Čak se Gege i Toske ne razumeju. Nema svesti o jednom nacionu, Bizmark ima to u vidu. Ništa nije rešeno. Smatram da sve ono što su zapadne sile radile na Balkanu zadnjih 30 godina je vrlo promenljivo. Nijedno pitanje nije rešeno – od Hrvatske do Bugarske. Ustručavamo se da iznesemo određene činjenice i da je KiM teritorija naseljena Srbima vekovima. Prema stranim izvorima, Jozef Miler je objavio knjigu Albanija, Rumelija i Austorugarska; U varošima Đakovica, Peć, Prizren aspolutnu većinu čine Srbi pravoslavni i Srbi muslimani! – kaže Terzić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter