Izvor: BSC happy portal
09.01.2023 u 21:30
0

SLOBODAN VUKOVIĆ U EMISIJI „ĆIRILICA“: „Kad je počelo bombardovanje, Šreder je rekao : „Nemam neprijateljstvo prema Srbiji i srpskom narodu“!“

Emisija "Ćirilica" oborila je sve rekorde gledanosti ove večeri kada su na tapetu bile teme od krucijalnog značaja.

Tokom informativne emisije „Ćirilica“ na kanalu Hepi televizije ove večeri govorilo se o političkoj figuri koja je krucijalna za prosperitet celokupnog društva, našem nesporazumu sa Zapadom, bombardovanju nekadašnje Jugoslavije, a sve to pod simboličnim nazivom emisije „Vučićeva partija života“.

NE PROPUSTITE EMISIJU „ĆIRILICA“ (21.00) NA TV HAPPY! Razgovaramo sa našim gostima na temu: „Vučićeva partija života“
Svoj stručni sud pored  prof. dr Vladimira Vuletića – sociologa i profesora, Siniša Ljepojevića – novinara, Gorana Šarića – istoričara i teologa, izneo je Slobodan Vuković –  sa „Instituta društvenih nauka“ koji je svojim stavovima, istorijskim činjenicama  i štivom koje je napisao svojski inspirisao kako autora emisije Milomira Marića, tako i ostale goste u studiju.
„Koreni Velikog rata i nacizma“, „Etika zapadnih medija: Antisrpska“, „Srpsko društvo i ekonomija 1918-1992“ i „Srbi u narativu Zapada“ samo su neke od štiva koje nam je Vuković dočarao na veoma svrsishodan i temeljan način.
  • Pre pisanja sam se bavio emirijskom sociologijom, zapao mi je za oko jedan događaj 16. novembara kad je bio poslednji saviz Bundestaga, već je Šreder bio izabran za kancelara, bio na poklonjenje u Vašingtonu, tada se predlažu bombardovanje Jugoslavije tri meseca pre Račka. To glasanje sam posle našao, 86, 2 posto je glasalo da bude bombardovanje. Tada kad sam tražio literaturu – ne računajući Hitlerovo doba, spoljno – politička odluka nikad nije doneta sa takvom većinom u Nemačkoj. Pre toga je kol odbio da učestvuje u ratu protiv Iraka, to je obrazložio da mu to ne dozvoljava ugovor, tek kasnije je izmenjeno. Kad je počelo bombardovanje, Šreder je rekao : „Nemam neprijateljstvo prema Srbiji i srpskom narodu“. Čitajući neku literaturu, pronađem i Hitlerov tekst iz 1941. godine kada je krenula armada od tri miliona i trista hiljada vojnika na Rusiju i on kaže tu : „Nemam loših namera prema ruskim narodima“. To me je zaintrigiralo i dođemo do situacije da vidimo da je u stvari od Hilterove Nemačke do Bonske republike postoji direktan kontinuitet. Jedno istraživanje koje je rađeno posle 2000. godine, koji je radio jedan američki istoričar i nemački sociolog, ispitivali su nemce koji su tada bili stari i rekli su da su podržavali Hitlera – objasnio je i nastavio:

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

  • Svi se ti podaci pojavljaju tek od 1999. godine. Potiče od Jevrejskog lobija i Engleski, to prihvataju i nemački istoričari. Od 180 nemačkih filozofa koji su 1939. izbegli pedeset posto su bili članovi nacističke partije. Francuska nije mogla bez Nemačka, postojao je veliki strah, ona je privredno bila mnogo jača, 1914. je bila druga sila sveta. Nemačka je imala Nobelove nagrade iz svih segmenata i svi ti ljudi svi podržali rat i pisali tekstove o ratu, Prvom svetskom. Nemačka je udarila, imala je dva razloga, da nam se osveti za Prvi svetski rat, a drugi razlog je bio da Aušvic prebace nama, da nisu samo optuženi za nacizam, nego i Srbi, da se smanji pritisak, a treći je razlog da izađu na svetsko vojno tržište kao sila, razbijanjem Jugoslavije. To su sve postigli. 
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter