Izvor: Happy BSC
05.05.2022 u 10:45
0

SRBIJA 100 ODSTO ZAVISI OD RUSKOG GASA! I DA IMAMO PROBLEM! Vučić u Nemačkoj priznao – evo kada je DAN D za Beograd

Srbija zavisi 100 odsto od ruskog gasa i uvozi 60 procenata ruske nafte i nema sada reči o diverzifikaciji sanbdevanja, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Berlinu posle sastanka sa ministarkom spoljnih poslova Nemačke Analenom Berbok.

„O kakvoj diverzifikaciji da govorimo? Mi ćemo tek za dve godine imati mogućnost da nešto dođe do Srbije, ali pitanje je šta da dođe. Mi tek radimo bugarski interkonektor, Bugari tek treba da raspišu tender ovih dana, pa onda još najmanje 300 dana da ga izgrade sa svoje strane. Šta da dovedemo? Odakle? To ne pada s neba“, rekao je Vučić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Dodao je da Nemačka uzima 55 odsto ruskog gasa, Srbija 100 odsto i da imamo problem i sa gasom i sa naftom.

„Mi sad s Rusima krećemo u pregovore posle 10. maja o ceni gasa i svemu ostalom. Za naftu imamo više problema. Da li ćemo Južnom družbom, odnosno Janafom da dovozimo naftu, jer drugačije ne možemo, a sad ko je sankcionisan ko neće biti to nam tek ostaje da proučavamo“, rekao je predsednik Vučić.

IZUZETNO TEŠKI RAZGOVORI! NE MOŽEMO DA PROMENIMO STAV NEMAČKE O KOSOVU! Vučić se OBRATIO NACIJI iz Berlina (VIDEO)

Naveo je da poslednjih mesec dana kupujemo 60 odsto ruske nafte umesto iračke, jer je ruska jeftinija i da ona dolazi preko Hrvatske.

„Šta sad, da je dovlačimo u baržama svaki dan i da ne koristimo naftovod? Zato se bune Mađari, Sovaci, zato njihov ministar kaže da će to da bude katastrofa za evropsku ekonomiju“, naglasio je Vučić.

On je podsetio da je gas bitan i za privredu, jer veliki broj fabrika su nemačke i da su od 15 najvećih izvoznika, pet, nemačke kompanije, a u 100 najvećih fabrika 50 je nemačkih.

„MI sad hitno moramo da radimo skladista za naftiu, pregovaramo sa Britancima, moramo da vidimo kako da dogradimo skladišta gasa da za dve godine imao milijadru kubnih metara negde da stavimo da bismo imali gasa za tri meseca“, naveo je Vučić.

Podsetio je da imamo najjeftiniju struju, hleb i ulje u Evropi i najavio da će narednih dana država da „podvuče crtu“ oko hrane i energenata da vidi čime raspolaže.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter