Izvor: Happy BSC
28.09.2021 u 08:44
0

SRĐA TRIFKOVIĆ ZA „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Termin „genocid“ je gnusna laž koja se koristi za demonizaciju Srba

U jutarnjem programu na Happy TV gosti su bili profesor dr Srđa Trifković i novinar Bojan Bilbija. 

Oni su govorili o zabrani ulaska pojedinih srpskih državljana na teritoriju Bosne i Hercegovine. 

PROČITAJTE JOŠ: OGLASILA SE KANCELARIJA ZA KIM: Srbi neće biti meta za iživljavanje ekstremista!

Na toj „crnoj listi“ našli su se i oni sami zbog negiranja genocida u Srebrenici. 

– Rekao sam u više navrata nešto što ću reći i  ovde. Za gospodu u Sarajevu, u Briselu i u Hagu –genocida u Srebrenici  nije bilo. To je bio  stravičan zločin i to ne može da se ospori. Sam termin „genocid“ je gnusna laž koja se koristi za demonizaciju Srba. To je mit koji je i izmišljen za propagandu protiv srpskog naroda. Smatram da on predstavlja uvredu žrtava genocida kao što su to bili Srbi i Jevreji u drugom svetskom ratu-izjavio je Trifković. 

-Meni je drago da sam u tom društvu nepoželjnih, drago mi je da sam na crnom spisku sa jednim Gideonom Grajfom.  Ući ću u BiH kao neko ko kategorički tvrdi da genocida nije bilo. Ja sam profesor i moja moralna obaveza je da to prenosim studentima. Smatram da je  BiH  mrtvac koji hoda. Onog momenta kada Zapad izgubi interes za održavanje te „frankeštajnske“ tvorine zvane Bosna i Hercegovina, ona će se raspasti kao i Jugoslavija. Ponavljam, genocid se nije desio. Jedini genocid koji se desio u BiH je ustaško-muslimanski genocid nad Srbima koji se desio u Drugom svetskom ratu-rekao je Trifković. 

 –Uvek sam govorio ono što mislim. Da li ja mislim da li je nečega bilo ili nije bilo to se svodi na verbalni delikt. Sada se sa primenom Inckovog zakona ide korak dalje, to je  delikt mišljenja.  Mi smo upravo po tom zakonu i nepoželjni u BiH. Ljudi su se uplašili i prestali da govore javno. Ja sam se sinoć vratio iz Bosne i Hercegovine i niko me ništa nije pitao na graničnom prelazu.  Postavlja se pitanje ko sastavlja te spiskove nepoželjnih Srba? Možda se oni prave i ovde u Beogradu? Pišu ih po zadatku, sigurno-izjavio je Bilbija. 

PROČITAJTE JOŠ:  MINISTAR NIKOLA SELAKOVIĆ ZAPOČEO ZVANIČNU POSETU MEKSIKU: Obe zemlje su posvećene istim vrednostima!

-Izražavam izuzetan pijetet prema  žrtvama u Srebrenici. To je bio stravičan zločin-dodao je on. 

-Ovo nije prvi put da se nalazim na „crnom spisku“ nepoželjnih.  Još  2016. godine sam proglašen za zločinca u Ukrajini. Na Krim sam putovao kao novinar. Proglađen sam zločincem jer sam putovao na Krim, a zamislite, teme koje sam pisao su bile ljubavne. Pisao sam o Jesenjinu i Isidori Dankan-rekao je Bojan Bilbija. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter