Izvor:
08.12.2016 u 22:47
0

Srpski ministar oštro protestovao: Izjave Kitarovićeve o srpskim proizvodima su sramotne!

Srpski proizvodi nisu dobrodošli u Hrvatskoj, izjavio je ministar trgovine turizma i telekomunikacija Rasima Ljajić

Srpski proizvodi nisu dobrodošli u Hrvatskoj, a na to upućije reakcija predsednice te zemlje Kolinde Grabar Kitarović, povodom čokoladiica subotičkog Pionira koje su se našle u paketićima za decu pripadnika hrvatske vojske, kaže Ljajić.

– Izjava predsednice Hrvatske je nedemokratska, neevropska i neekonomska. Takav nastup jasno govori da srpski proizvodi nisu dobrodošli u Hrvatskoj – kazao je on u izjavi Tanjugu.

Prema rečima Ljajića u Srbiji posluje više hrvatskih kompanija, nego što srpskih proizvoda ima na rafovima prodavnica u Hrvatskoj, ali o srpskim kompanijama u Hrvatskoj ne može ni da se govori.

– Ukoliko bi se predsednici svih država rukovodili logikom Grabar Kitarović, bili bi narušeni elementarani principi tržišne ekonomije, koji podrazumevaju slobodan protok roba i usluga, a svet bi bio vraćen u doba čistog protekcionizma – naglasio je on.

Ljajić koji je i potpredsednik Vlade Srbije je dodao da će Srbija bez obzira na ovakve istupe s hrvatske strane i dalje imati jedanak tretman prema svim kompanijama koje posluju na njenom tržištu, i domaćim i stranim, pa i hrvatskim i trudiće se da privuče što više stranih investicija.

– O kakvoj normalizaciji u regionu možemo da govorimo ako etničku netrpeljivost izaziva čak i jedna čokoladica, samo zati što je proizvedena u Srbiji? Patriotizam se ne pokazuje na način da se uvek napada neko drugi, a pomirenje se ne gradi večitim udovoljavanjem radikalizovanim delovima javnosti – istakao je on i naglasio da su čokoladice o kojima je govorila predsednica Hrvatske proizvedene u multietničkoj Subotici, gde živi najveći procenat Hrvata u Srbiji.

Čokoladica koja se pravi u subotickom "Pioniru", našla se u paketićima hrvatske predsednice namenjenim deci branitelja za Dubrovnik i prilično je iznervirala deo javnosti u hrvatskoj , a Grabar Kitarović je tim povodom kazala je da je veoma razočarana, jer lično zastupa i podržava kampanju „Kupujmo hrvatsko".

– U toj korpi su se bili proizvodi koji nisu bili hrvatske proizvodnje, a koji se nalaze na hrvatskom tržištu. Hrvatska predsednica mora promovisati hrvatske proizvode i to se više neće dogoditi – rekla je ona, a preneli su hrvatski mediji.

Tanjug
Foto: Twitter/javanews_al

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter