Izvor: Tanjug
19.07.2023 u 20:05
0

STOLTENBERG NAKON SASTANKA PORUČIO: „Važno je da se smanje tenzije na severu KiM“

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je večeras u Briselu, uoči sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, da je važno da se smanje tenzije na severu Kosova i Metohije.

„KFOR je kao što znate mirovna misija NATO koja je već godinama prisutna na Kosovu u okviru mandata koji je dobila od Ujedinjenih nacija. Mi sprovodimo našu misiju kako bismo obezbedili sigurno i bezbedno okruženje i slobodu kretanja pripadnicima svih zajednica. Naše snage su napadnute u maju, trojica naših pripadnika su tada ozbiljno povređena i to je neprihvatljivo“, naglasio je Stoltenberg u zajedničkom obraćanju sa predsednikom Vučićem u sedištu NATO u Briselu.

On je podsetio da je zbog porasta tenzija povećano ljudstvo KFOR sa još 500 pripadnika i istakao da će snage KFOR nastaviti da sprovode svoju misiju u okviru mandata UN.

PREDSEDNIK VUČIĆ I STOLTENBERG SE OBRATILI IZ BRISELA: Teški razgovori o situaciji na KiM

„Važno je da se smanje tenzije i stoga pozivamo obe strane da to učine i uzdrže se od akcija koje bi dovele do eskalacije. Smatramo da je jedini ispravan put aktivno učešće u dijalogu u kojem posreduje EU, a podržava ga NATO. Srbija je već dugo pouzdani partner NATO i uvereni smo da će se angažovati u tom dijalogu na konstruktivan način“, rekao je Stoltenberg.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter