Izvor: Alo.rs
19.07.2023 u 19:05
2

PREDSEDNIK VUČIĆ I STOLTENBERG SE OBRATILI IZ BRISELA: Teški razgovori o situaciji na KiM

Brisel je danas važna adresa za Beograd – u istom danu razgovori u sedištu NATO-a i Evropske unije. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaje se sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom, kao i sa specijalnim izaslanikom Evropske unije za dijalog Miroslavom Lajčakom.

Obraćanje predsednika Vučića i Jensa Stoltenberga

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i generalni sekretar NATO pakta Jens Stoltenberg obraćaju se medijima nakon sastanka.

– NATO je povećao broj trupa za 500 nakon incidenata na severu KiM. Nedavno je napadnut Kfor, povređeno je više pripadnika, što je neprihvatljivo – rekao je Stoltenberg.

– Verujemo da je jedini put napred kroz dijalog. Srbija je već dugo partner NATO, i konstruktivan partner.

– Veoma sam zavrinut za situaciju na celom Kosovu. Ne želimo da igramo igre optuživanja. Ova poseta je veoma važna, problem postaje bezbednosni, ne samo politički. Verujemo da sve što se desilo je posledica neodgovornih poteza Priština. Više Srba je ranjeno, a nema istraga, što nas brine.

– Više Srba je neosnovano uhapšeno, a to je nešto što je veoma brine sve Srbe. Do sada smo imali veoma profesionalan i dobar odnos sa NATO trupama na KiM.

– Pomenuli ste rezoluciju 1244 i po njoj je NATO odgovoran za bezbednost na Kosovu. To i tražimo od vas, da obezbedite sigurnost za Srbe. U poslednjih šest meseci čak šestoro Srba je ranjeno iz vatrenog oružja.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “PREDSEDNIK VUČIĆ I STOLTENBERG SE OBRATILI IZ BRISELA: Teški razgovori o situaciji na KiM”

  1. Pazite se Vucicu , Ajvori je rekao da je „nagrada ogromna“ , videti tu izjavu, kakvu on to ocekuje nagradu a hoce da zacepi usta , doduse spravom onoj jednoj koja je rekla da nasa Crkva trguje oruzjem . tu je Ajvori bio u pravu ali sto se tice NAGRADE KOJA BI BILA ZAISTA OGROMNA ako bi ona zacepila usta jer bi mogla da pokvari NAGRADU , MALO MORGEN, STO BI REKAo POKOjNI SLOBA . DA MU JE LAKA ZEMLJA .

    0
    0
    Odgovori
  2. Cuj smijurije oni nece da igraju igru optuzivanja. Da su Srbi sta uradili optuzili bi nas do sad 164 puta ali kad to rade albanci onda nece nikog da optuzuji. Dokle vise ti dupli standardi kako god njima odgovara

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter