Izvor:
13.04.2024 u 12:16
0

TEŠKA DIPLOMATSKA OFANZIVA: Upućena pisma svim delegacijama da ponovo razmotre prijem Kosova

Šefica srpske delegacije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope (PSSE) Biljana Pantić Pilja izjavila je da je uputila pisma svim šefovima delegacija u toj instituciji sa molbom da još jednom razmotre predlog za prijem tzv. Kosova u Savet Evrope, uoči predstojeće rasprave o tom pitanju pred PSSE.

Pilja je rekla da će srpska delagacija u utorak još jednom podsetiti da Priština nije formirala ZSO i da nije rešila problem eksproprijacije zemljišta, ali da će ukazati i na bezbedonosnu situaciju na KiM i to predstaviti kao protivargument. Ona je dodala da se po statutu same organizacije, ukoliko se tzv. Kosovo primi u SE, krše dva člana. „Članom 3. i članom 4. je predviđeno da svaka evropska država može postati članica organizacije.

Tu je problem jer tzv. Kosovo nije evropska država, postoji jasno Rezolucija UN 1244 i postoje zemlje koje su članice SE i ne priznaju tzv. Kosovo kao nezavisnu državu i tu se odmah opovrgava član 3“, objašnjava Pilja. Dodaje da član 4. kaže da svaka evropska država u kojoj vladaju vladavina prava i gde se poštuju ljudska i manjska prava i sloboda treba da postane članica. „O kojim mi pravima pričamo kada imate problem srpskog stanovništva koje preživljava istrebljenje na teritoriji KiM pod režimom Aljbina Kurtija“, naglasila je ona. Ona je za Tanjug precizirala da je pisma uputila predstavnicima zemalja koje su priznale i koje nisu priznale tzv. Kosovo.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter