Izvor: Kosovo online
25.11.2023 u 13:09
0

„TO JE STAV BERLINA“: Božinović siguran da Visoki Dečani nisu slučajno nazvani kosovskim manastirom

Nemački ambasador u Prištini Jorn Rode nije slučajno nazvao Visoke Dečane "kosovskim manastirom" jer je to zvanična politika Berlina, ocenjuje diplomata Milovan Božinović.

– To je formulacija koja je dobro promišljena i u skladu je sa politikom koju Nemačka vodi poslednjih godina – rekao je Božinović, koji je bio ambasador Srbije u Berlinu.

On je “ istakao da takva formulacija nije slučajna, da je zadatak ambasadora da ni slučajno ne pravi takve greške, da ne izaziva svojim formulacijama zabune koje su očekivane i koje se sigurno nekome neće dopasti.

SAMO NEKA KURTI NE BRINE ZA SRBE: Petković poručio da će Beograd nastaviti da čuva mir

Božinović je rekao da albanske vlasti na Kosovu i Metohiji pokušavaju da iskonstruišu neku svoju istoriju koja će ih legitimisati u aspiraciji da imaju državu, a zapadne države ih u tome snažno podržavaju i Nemačka tu prednjači.

Posle skandala sa pomeranjem srpskog spomenika na delu pravoslavnog groblja u Prištini, u čemu su učestvovale Francuska i Nemačka, nemački ambasador u Prištini Jorn Rode pokušao je da „pomeri“ i ceo manastir Visoki Dečani. On je na društvenoj mreži „Iks“ napisao da je posetio manastir Visoki Dečani, ali je usput napravio i skandalozan „previd“, odnosno propustio je da kaže da je to srpsko nasleđe i stari srpski manastir. Umesto toga, nazvao ga je „kosovskim“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter