Izvor: HappyBSC
20.08.2022 u 09:44
0

TOMISLAV MOMIROVIĆ NA HEPI TELEVIZIJI: „Kada se otvorila energetska kriza znali smo da će Dunav biti ključan za snabdevanje energentima, odmah smo napravili strategiju!“

Gost emisije „Dobro jutro, Srbijo“ na Hepi televiziji ovog jutra bio je Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture – Tomislav Momirović, a krucijalna tematika bila je velika akcija rečnih korita kod Bariča i Čortanovaca, s obzirom na to da je u prethodnim danima zabeležen dastično nizak nivo Dunava kod Novog Sada, a pojavljivanje sprudova nasred rečnog korita nisu samo turistička atrakcija, već problem u najavi, upozoravaju stručnjaci. S vodostajem u konstantnom opadanju, koji sada iznosi minus 4, ugrožena je i biološka ravnoteža, poljiprivredni prinosi, kao i rečna plovidba.

Puštena u rad deonica obilaznice oko Zrenjanina duga 3,7km

Kad krene loš period, stvari se samo komplikuju i izbijaju na površinu, shvatili smo kada je krenula ratna kriza na istoku Evropu, kada se otvorila energetska kriza znali smo da će Dunav biti ključan za snabdevanje energentima, odmah smo napravili strategiju. Nismo mogli da računamo da će baš biti ovakva situacija, ali nemamo obustvaljen transport i plovidu. Nedelju dana je malo da se reši ova situacija kod Bariča, pravi nam problem suša u Bugarskoj. Tamo je obustavljena plovidba. Moramo da im pomognemo, zakazali smo sastanak, hitno šaljemo mehanizaciju.Dunav je zajednički „auto-put“, ne možemo mi da rešimo situaciju kod nas, a da tamo ostanu problemi. Moramo da osbosobimo prilaz ključnim lukama, to nam je u interesu. Spremamo se za možda najveću operaciju u istoriju ove zemlje kada je reč o dopremanju energenata i sirovinama, najviše uglja. Ne znam da li su ljudi svesni koliko nam teško vreme dolazi. Moramo obezbediti stabilnost. Brzo ćemo dati pomoć prijateljima u Bugarskoj – rekao je Momirović, a potom se osvrnuo i na veoma važne infrastrukturne projekte koji u našoj zemlji nisu stali, iako je širom sveta zavladala kriza. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

       – Samo se priča o ratu širom sveta, čak i u tim okolnostima mi radimo punom parom, na deset saobraćajnica. Nismo zaustavili nijedan strateški infrastrukturni projekat. Na ovo smo čekali decenijama, ekonomski se podižemo. Moravski koridor radimo sa američkom kompanijom „Behaton“, to će biti najmoderniji auto-put –  istakao je između ostalog Tomislav na Hepi televiziji. 

*     Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter