Izvor:
19.11.2016 u 04:16
0

U Briselu potvrđen dogovor o Sporazumu o telekomunikacijama: Nova era za „Telekom“

U Briselu je potvrđen dogovor o primeni Sporazuma o telekomunikacijama između Beograda i Prištine. Nastupa nova era za kompaniju "Telekom Srbija" na celoj teritoriji Republike, uključujući KiM, poručuje direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić. Marko Đurić kaže da je postignut važan dogovor o frekvencijama i o rasporedu lokacija za nove predajnike i bazne stanice "Telekoma Srbija".

"Prvi put, posle mnogo godina, praktično od Horgoša do Šar-planine zaokružujemo naš telekomunikacioni sistem. Ne moramo više da zračimo i da pokušavamo da dobacimo signalom iz centralne Srbije. Sada ćemo to moći u punom kapacitetu, u našoj južnoj pokrajini i to koristeći najnapredniju tehnologiju", izjavio je Đurić novinarima u Briselu.

To konkretno znači da će na Šar-planini, Brezovici, Štrpcu, u Gračanici i Klokotu postojati tehnologije 3G i 4G i brzi internet i sve ono što im je do sada bilo uskraćeno.

Istovremeno, potvrđen je i dogovor oko imovine i njenog prenosa sa "Telekoma Srbija" na kćerku firmu.

Dogovoreno je da sve bude potvrđeno do 29. novembra dokumentima kojima će se potvrditi povećanje kapitala kompanije "MTS Telekom Srbija" na KiM.

Dokumentima će biti upisana u katastar sva nepokretna imovina Telekoma na KiM.

"Rekao bih da smo na taj način zaokružili uspostavljanje našeg telekomunikacionog sistema. Integrisali smo telekomunikacioni sistem Telekoma na čitavoj teritoriji Srbije, što je jako važno dostignuće", poručio je Đurić.

Naglašava da je svaki detalj tog dogovora bio visokopolitički izazovan, ali da postignuta rešenja dovode od sporazuma kojim nastupa nova era "Telekoma Srbija" na KiM.

"Mislim da je za 'Telekom Srbije' nastupila nova epoha na KiM i da će ovim i vrednost kompanije 'Telekom Srbija' u celini biti povećana i to ne za malu cifru. 'Telekom Srbija' je sada na čitavoj teritoroji dostupan operater", zaključio je Marko Đurić.

Sporazum o telekomunikacijama predviđa da se imovina Telekoma prenosi na "MTS d. o. o", ćerku firmu Telekoma na Kosovu i Metohiji.

Sporazum osigurava i trocifreni pozivni broj za geografsku oblast Kosova i Metohije koji će zatražiti Srbija, dok će pozivi između mesta u centralnoj Srbiji i onih na Kosovu i Metohiji biti tretirani kao međugradski.

Đurić je po postizanju sporazuma rekao da se sva imovina prenosi na "MTS d. o. o" na Kosovu i Metohiji i da je zvanično vlasništvo MTS-a "Telekoma Srbija".

RTS
Foto: Arhiva Happy TV

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter